Papillot betekent eigen ‘pakketje’. Nu kun je het natuurlijk al raden: vandaag maken we een papillot van zalm! Je doet dus alle ingrediënten in een pakketje en zet het in de oven. Als ik weinig tijd heb maar toch lekker en gezond wil eten, is dit mijn favoriete gerecht. Het moet wel even in de oven staan maar je bent er zelf heel weinig tijd aan kwijt.
Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?
- 1 zalmfilet
- 1/4 courgette
- 1/4 puntpaprika
- 1/2 zoete aardappel
- 1 bosuitje
- 5 cherrytomaatjes
- 1 partje citroen
- 1 partje limoen
- Zout & peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de courgette, paprika, zoete aardappel en het bosuitje in stukjes
- Snijd de tomaatjes doormidden
- Leg een stuk bakpapier of aluminiumfolie in een ovenschaaltje en leg hier de zalm in
- Leg alle groenten om de zalm heen
- Voeg peper en zout toe naar smaak
- Vouw het pakketje goed dicht en zet de schaal 30 minuten in de oven
- Haal de schaal na 30 minuten uit de oven en vouw het pakketje open, leg een partje citroen en limoen op de zalm
- Eetsmakelijk!
Wat zijn de voedingswaarden?
Voor het hele recept:
Calorieën: 389
Vet: 18,4
Koolhydraten: 25,5
Eiwit: 29,5
0 reacties