Eiwitrijke havermoutrepen. Jouw zelfgemaakte energieboost.

zelfgemaakte eiwitrijke havermoutrepen
17
aug, 2023

Hey keukenprins of prinses. Ben je ooit op zoek geweest naar een eiwitrijke snack die niet alleen heerlijk is, maar ook barst van de energie? Nou, zoek niet verder! Ik neem je mee op een smakelijke ontdekkingsreis naar het maken van je eigen eiwitrijke havermoutrepen. Met dit recept kun je genieten van een knapperige, vullende traktatie vol voedingsstoffen om je dag op te fleuren. In 8 stappen vertellen we je hoe je ze maakt. Veel plezier!

Stap 1: Ingrediënten verzamelen voor de havermoutrepen

Laten we beginnen met het klaarzetten van alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze heerlijke eiwitrijke havermoutrepen. Hier is een overzicht van wat je in huis moet halen:

  • 150 gram havermout
  • 50 gram gemengde noten en zaden (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, zonnebloempitten)
  • 50 gram honing
  • 30 gram eiwitpoeder (je favoriete smaak)
  • 30 gram kokosolie
  • 100 gram pindakaas (zonder toegevoegde suikers)
  • Optioneel: handjevol chocoladeschilfers, gedroogd fruit of kokosvlokken voor extra smaak en textuur

Nu je al deze ingrediënten bij de hand hebt, zijn we klaar om aan de slag te gaan met het maken van je eigen eiwitrijke havermoutrepen!

Stap 2: Noten en zaden feestje

We beginnen met het combineren van 150 gram havermout, 50 gram gemengde noten en zaden in een grote kom. Wil je wat extra crunch? Voel je vrij om je favoriete noten zoals amandelen, walnoten of zonnebloempitten toe te voegen voor een persoonlijke touch.

Stap 3: De zoetheid van natuurlijke honing

Voeg 50 gram honing toe aan de mix en roer goed door. Honing zal niet alleen een natuurlijke zoetheid toevoegen, maar ook helpen om onze repen bij elkaar te houden. Zo krijgen we die perfecte, chewy textuur die we allemaal zo waarderen.

Stap 4: Eiwitpoeder voor de havermoutrepen

Tijd om onze spieren wat liefde te geven! Voeg 30 gram eiwitpoeder naar keuze toe aan de kom. Dit zal niet alleen de eiwitinhoud verhogen, maar ook een mooie romige smaak toevoegen aan onze repen. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich verspreiden. Ben je nog op zoek naar eiwitten van goede kwaliteit? Onze keuze is Whey Perfection van Body&Fit.

Stap 5: De magie van kokosolie en pindakaas

Smelt 30 gram kokosolie en 100 gram pindakaas in een kleine pan op laag vuur. Roer tot het mengsel glad is en voeg het dan toe aan de kom met de rest van de ingrediënten. Dit mengsel zal fungeren als onze smakelijke bindmiddel en het zal onze repen bij elkaar houden.

Stap 6: De creatieve touche voor de perfecte havermoutrepen

Roer alles goed door elkaar totdat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Je kunt zelfs een handjevol chocoladeschilfers, gedroogd fruit of kokosvlokken toevoegen voor wat extra smaak en textuur.

Stap 7: De oven in

Leg bakpapier in een bakvorm en druk het mengsel stevig aan. Dit zorgt ervoor dat je repen mooi samengeperst worden. Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven volgens de instructies, tot ze goudbruin en heerlijk knapperig zijn.

Stap 8: Smullen geblazen met je zelfgemaakte havermoutrepen

Haal je eiwitrijke havermoutrepen uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt. En voilà, je hebt nu je eigen zelfgemaakte, voedzame snacks die perfect zijn voor onderweg, als tussendoortje of wanneer je gewoon wat extra energie nodig hebt.

Nu je weet hoe je deze eiwitrijke havermoutrepen maakt, kun je altijd een gezonde, smakelijke snack bij de hand hebben. Het beste deel? Je hebt de controle over de ingrediënten, dus voel je vrij om te experimenteren en je eigen draai aan het recept te geven. Geniet van je knapperige, voedzame creatie en laat die energie stromen!

Ben je op zoek naar meer van deze leuke gerechten? Check dan hier al onze andere artikelen.

Nick van Rhee

Nick van Rhee

0 Reviews

Write a Review

author avatar
Nick van Rhee

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *