Interview met Jordi Sloots

interview met jordi sloots
25
jul, 2023

Yo jor! Jij bent de officiële eigenaar, oprichter en eindbaas van Fit Dutchies, maar heel veel mensen kennen het verhaal eigenlijk niet. Dus, vertel ons, hoe ben je met Fit Dutchies gestart?
Wat een titel, haha! Nou eigenlijk begon het een jaartje of 2,5 geleden toen ik zelf wilde gaan afvallen, hoe cliché. Ik zocht motivatie en postte dit op mijn eigen Instagram account alleen vrienden vonden dat raar en dus besloot ik een 2e account te beginnen: @fitdutchies! Daarbij was ik op zoek naar realistische Nederlandse voorbeelden. Geen opgepompte pro’s uit de USA maar voorbeelden die lieten zien hoe je met een sportieve lifestyle progressie kunt boeken zonder dat je daarnaast alles laat vallen. Door Nederlandse voorbeelden te posten die dit zelf vaak weer deelden ontstond er een sneeuwbaleffect waardoor we vrij snel doorgroeiden naar 10.000 Instagram volgers.

Doordat ik besefte dat er naast Instagram nog meer commerciële kansen lagen besloot ik de blog te lanceren en er wat meiden bij te betrekken. Veel mensen wisten namelijk niet dat er een man achter Fit Dutchies zat en dus kreeg ik vaak privé berichten met ‘’hey meid’. Leuk, maar als man rolmodel zijn voor vrouwen moet je niet willen en dat is ook vrijwel onmogelijk. Het team bleef zich uitbreiden, we werden vrienden en zo zijn we eigenlijk gekomen op het punt wat we nu doen: duizenden mensen op een dagelijkse basis inspireren!

Zelf heb je dus ook de welbekende fit journey achter de rug. Als je jezelf vergelijkt met hiervóór en hoe je nu bent, wat zijn dan de verschillen? Heeft het sporten en gedisciplineerd zijn je iets geleerd?
Bij mij zit het verschil voornamelijk in wat ik binnenkrijg qua calorieën. Ik voetbalde drie keer per week op een prima niveau, voetbalde ook op straat en ging af en toe naar de sportschool. Vrij actieve gast zou je zeggen, toch? Alleen stond daar tegenover dat ik in de pauze twee frikandelbroodjes at en in een tussendoor een grote friet speciaal met een mexicano naar binnen schoof. Dan heb ik het nog niet over mijn bodemdrift gehad als het aankomt op chips en M&M’s. Maak jij de rekensom?
Door bewuster bezig te zijn met voeding en door mijn kcal een tijd te tracken werd ik bewuster van wat ik at en wat de functie daarvan was. Doordat je ook een soort van voorbeeldfunctie hebt en het nu ook echt mijn werk is ben je toch gedrevener om op te letten en je te verdiepen in de wereld van sport en voeding.

Klinkt logisch! Goed bezig, Jor. Maar nu even een minder serieuze vraag hè, wat is het állerlekkerste eten op de wereld?
Ik vind dit een behoorlijke serieuze vraag, want het antwoord hierop geven was lastiger dan de rest van de vragen. Ik denk toch dat ik dan voor pizza ga, of een Durum na het stappen? … Oh, mag ik ook kiezen voor All You Can Eat? Dan doe ik dat met durums, pizza & sushi door elkaar!

Bah. Maar oké.. En lekkerste drankje wist ik al, Dr Pepper, toch? What the.. is daar zo lekker aan?
Ja, dat vraag ik me soms ook af. Ik moet zeggen dat ik het nog steeds lekker vind maar het probeer te beperken. Mijn voormalige Dr Pepper verslaving in combinatie met het feit dat ik die blikjes sparen grappig vond, zorgde wel voor een flinke suikerinname maar nu drink ik er in een week maximaal twee, in het weekend dan.

Ohja, wat er lekker aan is? Gewoon cola met een amandel smaakje! Beschrijf maar eens wat er lekker is aan een pizza, het is gewoon zo!

Nou, ik kan precies uitleggen wat er lekker is aan pizza hoor. Oké, nog een vraagje! Wat is je favoriete oefening?
Mijn favoriete oefening dat is denk ik de deadlift! Wel handig dat ik elke keer wanneer ik bij mijn PR in de buurt kom geblesseerd raak door het voetbal. Een ingescheurde pees in mijn knieholte en daarna opgerekte kruisbanden werkten niet echt mee. Hopelijk is driemaal scheepsrecht.

Kun je een dag uit het leven van Jordi beschrijven?
Zoals je misschien al gemerkt hebt ben ik enorm chaotisch en sta ik onder verdenking van het hebben van ADD. Een agenda vind ik dan ook maar ondingen dus mijn dagen verlopen regelmatig chaotisch, wel altijd met verrassingen!

Ik ben geen ochtendmens, maar juist een nachtdier dus ik werk liever ’s avonds. Omdat ik wel graag op kantoor ben, zit ik hier overdag te werken nadat ik ’s ochtends ontbeten heb met een flinke eiwitshake met havermout daarin. Lekker? Nee.

Dan zorg ik dat de website draait, nieuwe blogs van ons team online komen en dat de dagelijkse gang van zaken gewoon doorgaat. Afspraken met merken komen daar natuurlijk ook nog bij. Dit alles is ongeveer 10% van mijn dag, de andere 90% zie ik door het scherm van mijn telefoon, haha. Dat is dan ook wel iets waar ik aan moet werken. 

Wat is jouw lifegoal?
Ik ben echt een doener dus goed dat jij me eens laat nadenken over mijn leven Assmee. Mijn lifegoal is om Fit Dutchies nog verder uit te breiden zodat we binnen een tijdje met meer mensen op ons kantoor zitten om van veel mensen hun levens te veranderen.

Daarnaast wil ik uitbreiden door meerdere websites te bouwen die met mijn passies te maken hebben: sneakers en fashion. Op dit moment ben ik te druk met Fit Dutchies dus wellicht wanneer we met meer mensen op kantoor zitten!

En last but not least; wat voor advies zou je willen geven aan de lezers van deze blog?
Oké, dit is de moeilijkste vraag als je clichés probeert te vermijden. Wat ik echt belangrijk vind? Dat is dat je echt blijft! Natuurlijk is het fijn als anderen je leuk vinden, maar ik zie tegenwoordig zoveel profielen waarvan ik denk ‘’ben je dit nou echt?’’.

Je kunt beter honderd volgers hebben die jou waarderen om wie je bent en wat je doet dan een miljoen voor diegene die je probeert te zijn. Someday they’ll find out who you really are…

 

Meer blogs bekijken? Klik dan hier!

Jordi Sloots

Jordi Sloots

Sportliefhebber die meer sporten beoefend dan er dagen in de week zitten. Fit Dutchies member sinds day 1!

0 Reviews

Write a Review

author avatar
Jordi Sloots Owner
Sportliefhebber die meer sporten beoefend dan er dagen in de week zitten. Fit Dutchies member sinds day 1!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *