Ik ben zó gek op Carrot Cake! Jammer dat er zo veel suiker in zit.. Dat maakt hem, ondanks de wortel, niet erg gezond. Daarom stond het al een tijdje op mijn to do-list om een gezonde worteltaart te maken. En hier is ‘ie dan: de Healthy Carrot Cake! Deze worteltaart is lichtzoet en heerlijk smeuïg, op z’n aller lekkerst dus!

healthy carrot cake

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

 • 150 gram geraspte wortel
 • 2 bananen
 • 200gr speltmeel
 • 100ml kokosmelk (ik gebruikte die van Alpro)
 • 60 gram walnoten
 • 2 eieren
 • 50 gram dadels
 • 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 zakje bakpoeder (16gr)
 

 

Voor de topping:

 • 200ml cream cheese light
 • sap van een halve citroen
 • 1 el honing
 • 10 gram walnoten

healthy carrot cake

Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden. Rasp de wortelen en hak de walnoten fijn. Mix de bananen, kokosmelk, eieren en de dadels in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en kaneel goed door elkaar. Mix het bananenmengsel hier door heen en roer vervolgens ook de wortel en 60 gram van de walnoten door het beslag heen. Vet een springvorm (ik heb een van 22cm gebruikt) in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag hier in en bak de worteltaart 35 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of de taart gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat de worteltaart afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi. Als de taart helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping! Roer alle ingrediënten in een bakje goed door elkaar, verdeel deze over de taart en strooi de overgebleven walnoten er overheen. Enjoy!

healthy carrot cake

 

Heb jij ons boek al gezien?

fit dutchies - gewoon is fit genoeg

About The Author

Jennifer Krijnen

Hi! Ik ben Jennifer, 24 jaar, stewardess van beroep en fulltime foodie en levensgenieter!

23 Responses

 1. Marieke

  Ik heb ‘m gemaakt en vind hem super superlekker. Op de topping na; ik heb zelfs een beetje spijt dat ik deze metee over de hele taart heb gesmeerd…

  Reply
 2. Eline

  Hij was heerlijk! Het enige was dat hij niet echt luchtig werd… heb je daar nog tips voor?

  Reply
 3. Sylvia

  Hi, ik weet niet in hoeverre de walnoten essentieel zijn voor de smaak van de taart. De smaak van walnoten is namelijk nogal specifiek. Mijn man lust walnoten écht niet, dus welk alternatief kan ik hiervoor gebruiken zonder afbreuk te doen aan de smaak?

  Reply
 4. Angelique

  Dank je wel voor dit recept, ik heb hem dit weekend gemaakt en hij is heerlijk. Ik vraag me alleen ook af hoe je hem nog iets luchtiger zou kunnen krijgen?
  Mocht je tips hebben, dan hoor ik het graag.
  Groetjes
  Angelique

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.