Hola! Een heel snel en gemakkelijk receptje dit keer. Niet zelf bedacht maar gezien op de Facebook pagina van Tasty! Zij maken altijd zulke lekkere (maar vaak ongezonde) dingen maar toen ik dit voorbij zag komen dacht ik heyyyyyy dat is leuk! Ik heb ze meteen nagemaakt en het is definitely een blijvertje!

cupcakes 1

Wat heb je nodig?

  • 125 gram havermoutvlokken/rolled oats
  • 100 gram (biologische) honing
  • 2 rijpe bananen
  • een snufje zout
  • kaneel
  • eventueel een theelepeltje amandelextract maar dat had ik niet in huis

cupcakes 2

What to do?

Prak de bananen en voeg daar de havermout, honing, zout en kaneel aan toe. Maak hier één massa van (het is een beetje plakkerig maar dat geeft niets). Deze hoeveelheid is genoeg voor 10 tot 12 cups! Vet een cupcake blik vorm in (ik gebruikte van die spray, dat is gemakkelijk én snel) en doe in ieder cupje ongeveer een eetlepel van ‘het beslag’ (gewoon verdelen dus). Vorm nu met je vingers een cupje en druk de massa tegen de zijkanten omhoog, zodat het na het bakken gevuld kan worden! Zet dit op 175 graden even 10 tot 15 minuutjes in de oven en laat ze daarna goed afkoelen. Als het goed is kun je ze daarna gemakkelijk uit de vormpjes halen! Vul ze met yoghurt/kwark/cottage cheese/healthy chocolade mousse/fruit etc. en je hebt een lekker en verantwoord ontbijtje!

 

 

Tip: met niet goed, geld terug garantie!

fit dutchies banner fit methode

 

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

8 Responses

  1. Eva

    Hoi Tirza,

    Ziet er heerlijk uit…
    kun je de bananen ook vervangen?
    Ik houd hier niet zo van……

    Dankjewel alvast!

    Groetjes,

    Eva

    Reply
    • Tirza Winters
      Tirza Winters

      Hoi Eva,

      Ja hoor, dat kan. Je kunt de banaan helemaal weglaten maar misschien dat het dan wat droog wordt en niet goed bindt. Je kan dit vervangen door:
      – een beetje melk (soja, amandel, etc.)
      – een ei
      – dadels (verse dadels met pit ontpitten en ‘fijn’ hakken)

      Succes!

      Groetjes Tirza

      Reply
  2. Carla

    Ik heb ze vandaag gemaakt en gevuld met kwark en een schijfje banaan. Heerlijk. Dank je wel voor de tip 😊

    Reply
  3. Jaimy

    Hoi!

    Zit te denken om deze te gaan maken als traktatie voor m’n sportclub. Hoelang denk je ze te kunnen bewaren? En waar?

    Reply
  4. Carla

    Even een beginners vraagje.. Maar hoeveel mag je hier van eten in de ochtend?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.