Healthy bounties

25
jul, 2023

Ben jij op zoek naar een gezonder tussendoortje? Een normale bounty bevat nogal wat calorieën en suikers, dus wij gingen op zoek naar wat nieuws. Gisteren maakten we ‘healthy bounties’ die we al vaker voorbij zagen komen op Instagram. We wilden ze echt al een hele lange tijd maken maar waren nog steeds niet de juiste vorm tegen gekomen om ze in te maken. Totdat we eergisteren in de stad een siliconen-mal zagen met blokjes. Perfect!

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • 4 handjes gemengde noten
  • 10 medjouldadels
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 140 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels honing
  • 225 gram pure chocolade
  • Siliconen-vorm met bijvoorbeeld blokjes of reepjes

Hoe maak je ze?

Voor laag 1: Doe de noten samen met de dadels in de blender. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Haal het uit de blender en doet het in een kommetje. Voeg 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe en meng het met een lepel. Verdeel het over de blokjes (of repen) in de siliconen vorm. Druk het goed aan zodat het later een stevige bodem zal vormen.

Voor laag 2: Smelt weer 2 eetlepels kokosolie. Voeg deze samen met de kokosrasp en de honing. Dit mengsel dient dus als de middelste laag. Verdeel weer alles over de verschillende blokjes en druk het weer een beetje aan.

Voor laag 3: Ten slotte het knoeiwerk. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel het over de blokjes. De chocolade zal hoogst waarschijnlijk ook naast de vormpjes komen dus gebruik hiervoor een rechte spatel om deze glad te strijken. Doe de vorm in de diepvries en laat ongeveer een klein uurtje rusten.

recept voor healthy bounties

Heb je nog toevoegingen aan deze blog of wil je jouw creatie met ons en de rest van de community delen? Stuur vooral jouw aanbevelingen en foto’s in en wie weet delen we hem wel in de blog.

Meer blogs bekijken? Dat kan hier!

 

Jordi Sloots

Jordi Sloots

Sportliefhebber die meer sporten beoefend dan er dagen in de week zitten. Fit Dutchies member sinds day 1!

0 Reviews

Write a Review

author avatar
Jordi Sloots Owner
Sportliefhebber die meer sporten beoefend dan er dagen in de week zitten. Fit Dutchies member sinds day 1!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *