Cheesecakes, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Ik denk dat er ontelbaar veel varianten van deze lekkernij zijn, maar wij maken vandaag een bijzondere: vegan rood fruit cheesecake! Ben je benieuwd hoe we dit lekkere recept maken? Lees snel verder!
Ingrediënten (voor 2 taartjes)
Bodem:
- 50 gram Cashew noten (deze zijn lekker)
- 25 gram Pecan noten
- 2 el Kokos snippers
- 1 el Kokos olie (gesmolten)
- 5 Dadels
- Sap van 1 limoen
- 25 ml water
‘Cheesecake’:
- 900 ml Kokos yoghurt
- Een bakje gemengd rood fruit (bevroren of vers)
- 1 zakje Agar Agar
Topping:
- Fruit naar keuze
- Kokos snippers
- Noten
Benodigheden:
- 2 Springvormen Ø 12cm
- Blender
- Bakpapier
- Kleine steelpan
- Vriezer + koelkast
Hoe maken we dit recept?
Voorbereidend werk
Voordat we aan de bodem beginnen is het mega handig om de dadels, cashew- en pecannoten vooraf 30 minuten te laten weken in warm water. Hierdoor worden ze zachter en zijn ze makkelijker te verwerken voor je blender.
Bekleed in de tussentijd de 2 springvormpjes strak met een vel bakpapier.
Als de noten en dadels uitgeweekt zijn doe deze dan in je blender met de kokos snippers, het sap van 1 limoen, 25 ml water en de kokosolie; blend dit geheel totdat de gewenste structuur is bereikt. (Ik heb hem wat grof gelaten omdat ik niet van een te gladde bodem houd.)
Verdeel dit nu over de 2 springvormpjes, druk goed aan en zet in de vriezer voor +- 30 minuten.
De lagen
In de tussentijd kunnen we beginnen aan de verschillende lagen ‘cheesecake’. Verdeel voor 1 cheesecake 450ml kokos yoghurt over 3 schaaltjes (150ml per schaaltje). Doe in het eerste schaaltje 1 handje gemengd rood fruit, in het tweede 2 handjes en in de derde 3 handjes. Blend deze alle 3 apart van elkaar en giet terug in de schaaltjes. Doe in alle 3 de schaaltjes 2 theelepels agar agar en meng dit goed met het yoghurt fruit mengsel.
Haal de bodems na 30 minuten uit de vriezer.
Pan op het vuur
Zet het steelpannetje op het vuur en giet de inhoud van schaaltje 1 in de pan. Blijf goed doorroeren en laat het even borrelen. Giet nu over de bodem en zet in het geheel voor 10 minuten terug in de koelkast. Herhaal dit met schaaltje 2 en 3 en zet de ‘cheesecake’ in z’n geheel weer terug in de koelkast voor +- 15 minuten.
Herhaal deze stappen met springvorm #2.
Als de taartjes hard genoeg aanvoelen mag u ze uit de koelkast halen, ze voorzichtig uit de springvormpjes halen, bekleden met de door u uitgekozen toppings en ze zijn klaar om te serveren! Geniet ervan :).
0 Comments