Eiwitrijke ijskoffie: verfrissend en smaakvol.

Eiwitrijke ijskoffie
29
aug, 2023

Je kent ze wel, van die dagen waarop je snakt naar cafeïne om je op gang te krijgen. Veel mensen zijn geen fan van koffie, maar dan ken je deze eiwitrijke ijskoffie nog niet! Deze heerlijke creatie maakt koffie niet alleen lekkerder, maar voegt ook nog eens een flinke dosis eiwitten toe. Of je nu een fervent koffiedrinker bent of niet, dit recept gaat gegarandeerd in de smaak vallen. En trouwens, het is ook een ideale pre-workout optie.

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?

  • 150 ml ijskoude koffie
  • 1 schep whey-eiwitpoeder (ik gebruikte cookies & cream)
  • 20 gr pindapasta
  • 50 gr magere kwark
  • Blender

Hoe maak je ijskoffie?

1.Begin met het verzamelen van je ingrediënten. Je hebt 150 ml ijskoude koffie nodig, dus zorg ervoor dat je dit van tevoren hebt klaargemaakt en afgekoeld.

 

2. In een blender voeg je de 150 ml koude koffie toe. De koude koffie vormt de basis van je verfrissende drankje en zal je de benodigde cafeïnekick geven.

 

3. Voeg vervolgens 1 schep whey-eiwitpoeder toe. Wij hebben gekozen voor de smaak cookies & cream, maar voel je vrij om je favoriete smaak te gebruiken. Het toevoegen van whey-eiwitpoeder geeft je drankje niet alleen een eiwitboost, maar voegt ook een heerlijke smaakdimensie toe.

 

4. Nu is het tijd voor een interessante twist: voeg 20 gram pindapasta toe aan de mix. Pindapasta voegt niet alleen een romige textuur toe, maar geeft ook een verrukkelijke nootachtige smaak die goed samengaat met de koffie.

 

5. Voeg 50 gram magere kwark toe aan de mix. Kwark zorgt voor extra eiwitten en maakt je drankje heerlijk vol en bevredigend.

 

6. Sluit de blender af en blend alle ingrediënten tot je een glad en gelijkmatig mengsel hebt bereikt. De aroma’s van koffie vermengen zich met de smaken van de andere ingrediënten en creëren zo een onweerstaanbare combinatie.

 

7. Giet het mengsel in een glas en zet het voor ongeveer een uur in de vriezer. Deze stap is optioneel, maar als je de tijd hebt, zorgt dit ervoor dat je eiwitrijke ijskoffie een heerlijk verfrissende textuur krijgt.

 

8. Als je haast hebt, is dat geen probleem! Je kunt direct van je creatie genieten zonder het in de vriezer te plaatsen. Het zal nog steeds net zo heerlijk smaken en je de energieboost geven die je nodig hebt.

En nu, nu heb je een heerlijke ijskoffie

Met deze eiwitrijke ijskoffie krijg je niet alleen je dagelijkse dosis cafeïne binnen, maar geef je jezelf ook een eiwitrijke traktatie die je smaakpapillen zal verrassen. Of je nu een fitnessliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een heerlijke ochtendoppepper, deze drank is de perfecte keuze. Probeer het zelf en ontdek een nieuwe manier om van je koffie te genieten!

Benieuwd naar meer leuke en lekkere recepten? Check dan onze andere food recepten.

Nick van Rhee

Nick van Rhee

0 Reviews

Write a Review

author avatar
Nick van Rhee

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *