Courgette ramen met Gamba’s

recept courgette ramen
29
aug, 2023

Ramen is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Wat begon als een eenvoudig lokaal gerecht in Japan, heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die een brede schare aanhangers heeft vergaard. Ramen staat bekend om zijn veelzijdigheid waarmee je eindeloos kunt variëren, maar je kunt ze ook maken van courgette!

De samensmelting van smaakvolle bouillon, noedels en een overvloed aan toppings heeft geleid tot een wijdverspreide fascinatie voor ramen. Je komt ramen tegenwoordig in talloze restaurants tegen, maar ook op food festivals hoef je niet mis te tasten.

Maar vandaag gaan we zelf aan de slag!

Wat heb je nodig qua ingrediënten voor 2 personen?

  • 1L water
  • 1 ½ kippen bouillon blok
  • 3cm Gember
  • 2el Oester Saus
  • 100gr Gemengde paddenstoelen
  • 1 1/2 rode peper
  • 1 bos ui
  • 1 paksoi
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 10 grote gamba’s
  • Radijs (optioneel als topping)
  • Koriander
  • 1 limoen

recept courgette ramen

Wat hebben we verder nodig?

  • Soep pan
  • Gril pan
  • Spiralizer

Hoe bereiden we de ramen?

1. Was de courgette en snijd deze met behulp van een spiralizer in mooie lange ‘noodles’. Niet in het bezit van een spiralizer? Uit ervaring weet ik dat een aantal supermarkten voorgesneden ‘courgette noodles’ verkoopt.

2. Breng een liter water aan de kook en voeg hier de bouillon blokjes, 3cm (geraspte) gember, 2 eetlepels oester saus, 100 gram gemengde paddenstoelen, 1 rode peper en een halve bos ui aan toe en laat dit 15 minuten koken op hoog vuur.

3. Kook in de tussentijd een ei hard in 8 minuten en ‘marineer’ de gamba’s met het sap van 1 limoen en wat zout en peper naar eigen smaak; bak deze goud bruin in een gril pan.

4. Snij het groene gedeelte van de paksoi in mooie lange stukken en verdeel dit samen met de courgette noodles over 2 kommen.

5. Giet hier de bouillon inclusief alle ingredienten waarvan de soep getrokken is over de noodles en paksoi, snijd het hardgekookte ei in de lengte doormidden en voeg dit met de gamba’s als laatste toe.

6. Garneer je kommen nog met wat koriander, de rest van de bosui en toppings naar keuze (ik heb rauwe radijsjes toegevoegd) en eet smakelijk!

 

Meer recepten bekijken? Check ze hier!

0 Reviews

Write a Review

auteur avatar
Jordi Sloots Owner
Sportliefhebber die meer sporten beoefend dan er dagen in de week zitten. Fit Dutchies member sinds day 1!
Jordi Sloots

Sportliefhebber die meer sporten beoefend dan er dagen in de week zitten. Fit Dutchies member sinds day 1!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *