Regelmatig eet ik friet uit de airfryer en daar is niets mis mee wat mij betreft. Heerlijk met mayo of ketchup, maar er zijn zoveel lekkere toppings te bedenken. Dit keer maakte ik friet met Mexicaanse topping: gehakt, guacamole, tomaten/mango salsa en crème fraîche. Tegenwoordig noemen ze dit ook wel loaded fries!
Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?
- 80 gr zoete aardappel friet voor in de oven/airfryer
- 70 gr gewone friet voor in de oven/airfryer
- 100 gr mager gehakt
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl komijn
- 1 tomaat
- 1/4 mango
- 1 el verse, fijn gesneden peterselie
- 1 el crème fraîche light
- 1 tl knoflookpuree
- 1/2 avocado
- Zout en peper naar smaak
- Blender of keukenmachine
Hoe maak je het?
Bereid de friet zoals aangegeven op de verpakking. Bak het gehakt gaar in de koekenpan, maak op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en zout. Verwijder het vruchtvlees van de tomaat en doe dit alvast in de blender of keukenmachine. Snijd het overige gedeelte van de tomaat in kleine stukjes. Snijd de mango in kleine stukjes en meng met de tomaat en peterselie. Dit is de tomatensalsa. Schil en ontpit de avocado en doe dit, samen met de knoflook, zout en peper, bij het vruchtvlees van de tomaat in de blender of keukenmachine. Meng glad tot guacamole. Leg de friet op een bord. Verdeel hier het gehakt, de tomatensalsa, guacamole en crème fraîche over. Eet smakelijk!
Voedingswaarden voor het hele recept:
Energie: 543 kcal
Eiwit: 26,1 gr
Koolhydraten: 48,7 gr
Vet: 27,4 gr
Verzadigd: 9,1 gr
Natrium: 131,5 mg
Vezels: 8,8 g
0 reacties