De 5 beste chest oefeningen voor jouw work-out

iemand is aan het fintessen en is aan het bench pressen
4
aug, 2023

Als échte sporters weten we hoe belangrijk het is om een sterke borst te hebben.  Doordat je een goed gebalanceerd lichaam hebt, kun je je prestaties in de sportschool verbeteren. Of je nu een beginnende fitnessliefhebber bent of een doorgewinterde sporter, het kennen en beheersen van de beste chest oefeningen is cruciaal voor het behalen van optimale resultaten. In dit blogartikel delen we de top 5 chest oefeningen die je in je trainingsroutine moet opnemen voor een krachtige borstspierontwikkeling.

De 5 chest oefeningen

  • Bankdrukken
  • Dumbbell Fly’s
  • Push-ups
  • Incline Bench Press
  • Cable Crossovers

Waarom deze 5 chest oefeningen?

Bankdrukken:

Het bankdrukken is de ultieme test voor kracht en spierontwikkeling in de borst. Met deze oefeningen pak je eigenlijk de volledige chest mee. Daarnaast target je met bankdrukken ook de schouders en de triceps.

Dumbbell Fly’s:

Door deze oefening goed uit te voeren, laat je je chest het volledige werk doen. Dit komt doordat je, in tegenstelling tot bankdrukken, je ellebogen en triceps buitenspel zet. Hierdoor komt de volledige druk op de borstspieren te staan.

Push-ups:

Een klassieker die je overal kunt doen. Ook met deze allround oefening pak je niet alleen je borstrspieren, maar ook je schouders en triceps mee. Afhankelijk van waar je je voeten of handen plaatst, train je een andere kant van je chest. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je voeten op een verhoging te plaatsen. Hierdoor maak je er een decline push up van en focus je je op de onderkant chest. Wanneer je je handen op een verhoging plaatst, focus je je weer op de bovenkant. Zo zijn er veel verschillende varianties van de push up en is het één van onze favorieten

Incline Bench Press:

We hebben het hierboven al een beetje verklapt, maar met een incline benchpress focus je je op de bovenste borstspieren. Wanneer je de bovenkant niet meepakt, krijg je snel zogenaamde ‘hangborsten’. Daarom is het belangrijk om alle kanten van de borst mee te pakken.

Cable Crossovers:

Deze oefening, ook wel cable flys genoemd, is een van onze favorieten doordat je de oefening voor alle kanten van de chest kunt gebruiken. Wanneer je high to low cably fly doet, pak je de onderkant van de borst aan. Ga je van low to high, dan pak je de bovenkant aan.

Het opnemen van deze 5 beste chest oefeningen in je trainingsroutine zal je helpen om sterke en indrukwekkende borstspieren te ontwikkelen. Vergeet niet om jezelf uit te dagen en progressie te blijven maken in gewicht en herhalingen. Geef je borstspieren de aandacht die ze verdienen, en je zult beloond worden met geweldige resultaten!

Wil je ook andere spiergroepen optimaal trainen? Bekijk hier de beste oefeningen voor andere spiergroepen en til je fitnessniveau naar nieuwe hoogtes!

Nick van Rhee

Nick van Rhee

0 Reviews

Write a Review

author avatar
Nick van Rhee

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *