Ben jij toe aan een gezond dessert of tussendoortje? Deze trifles van Skyr zijn geweldig om mee te ontbijten! Benieuwd hoe je het maakt? Lees snel verder!
Salted caramel trifle
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 170 gr Isey Skyr vanille
- 3 medjoul dadels
- Flinke snuf zeezout
- 2 el amandelmelk
- 1 el chocolate drops
- 2 el granola naar keuze
Bereidingswijze
Laat de dadels een half uurtje weken in heet water en doe ze dan in de blender of keukenmachine met de amandelmelk en zeezout. Meng dit tot een gladde ‘karamel’ saus en pak een glas of potje en giet daar ¾ van de saus in. Strooi hier wat chocolate drops overheen en dit is je eerste laagje. Maak het volgende laagje met ½ van de Isey Skyr, gevolgd door een laagje granola. Verdeel hier de rest van de skyr over en maak af met de overige granola, chocolate drops en karamel saus.
Frambozen & witte chocolade trifle
Ingrediënten voor 1 persoon
- 170 gr Isey Skyr blauwe bes-framboos
- 2 flinke el frambozen jam
- 1 blokje witte chocolade
- 1 passievrucht
- Handje verse frambozen
Bereidingswijze
Zet een potje of glaasje klaar en maak het eerste laagje met 1 el frambozen jam, gevolgd door ½ van de Isey Skyr. Daarna de overige frambozen jam en de overige Isey Skyr. Haal het vruchtvlees uit de passievrucht en verdeel dit over de Isey Skyr. Leg de frambozen hier bovenop en maak de trifle af met witte chocolade rasp.
Kruidige herfst trifle
Ingrediënten voor 1 persoon
- 170 gr Isey Skyr vanille
- 1 appel
- 1 el kaneel
- Olijfolie
- 2 el granola naar keuze
Bereidingswijze
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes van 1 cm. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de appel goud-bruin met de kaneel. Zet een potje of glaasje klaar en leg ½ van de gebakken appel op de bodem, gevolgd door een laagje Isey Skyr. Hier strooi je 1 el granola overheen. Je derde laagje wordt de overige Isey Skyr. Maak de trifle af met de overige gebakken appel en granola.
0 Comments