Klagen over het weer is een van mijn grootste hobby’s. Vooral wanneer het regent ben ik in mijn element. Maar jongens, hebben jullie deze week al eens uit jullie raam gekeken? Felblauwe luchten, geen wolkje te bekennen. Je zou bijna denken dat het zomer is. Helaas is niets minder waar. Het is gewoon pas maart, en gewoon nog stervenskoud buiten. Maar begin maart betekent naast kou ook dat het over minder dan een maand lente is. En dat betekent dat het over minder dan 4 maanden officieel zomer is en wij weer moeten paraderen op het strand (of in het park). Tijd voor een vliegticket. Tijd voor een sixpack. Dit jaar echt. 

equal yoga Amsterdam

Dit jaar ben ik op zoek naar een sport die echt bij me past, iets wat ik volhoud, iets waarbij ik niet elke dag tussen de kreunende mannen hoef te staan die zichzelf bewonderen in de spiegels van de sportschool om de hoek. En omdat ik wel een beetje warmte kan gebruiken in deze koude wintermaanden, probeerde ik Hot Yoga bij Equal Yoga in Amsterdam.

(Tip: mocht je nou een mega sportieve foto van jezelf willen maken, doe dit dan voordat de les begint. Hot betekent in het geval van Equal ook echt hot. En al die warme lichamen in één ruimte? Dat geeft stoom. En zweet. En foto’s als deze ^^)

De les

Daar stond ik dan, als newbie. Met m’n goede gedrag drie handdoeken in verschillende formaten meegenomen, want dat stond op Google. Niet wetend wat te verwachten. Wanneer de zaal volloopt valt het me op dat eigenlijk iedereen alleen een sportbh (of ontbloot bovenlijf voor de mannen, want die waren er ook) en een legging draagt. Die top van mij, uit ermee dus. Want ik mag dan wel niet weten wat ik aan het doen ben, zo hoeft het er niet uit te zien.

Wanneer de les begint wordt er even tussen neus en lippen door vermeld dat het zo’n 34 graden is in de studio. Standje hoogzomer. Inclusief dezelfde luchtvochtigheid als op een typische augustusdag in Nederland.

De muziek gaat aan, John Mayer klinkt, en we kunnen van start. Het meisje bij de balie waarschuwde me al dat de les in kwestie vooral gericht was op je core. Met andere woorden, ik ben een uur lang kapot gegaan en kon erna een week lang niet lachen want buikspierpijn.

Mijn ervaring

Sweat is fat crying. Een quote die je ongetwijfeld al eens voorbij hebt zien komen. Een quote die absoluut, 100% van toepassing is op Hot Yoga. Ik heb gezweet op plekken waarvan ik niet eens wist dat het kon. Too much information? Sorry, not sorry. Al met al een intense, maar heerlijke workout. Voldaan en compleet zen liep ik de studio aan de Rozengracht uit. Zelfs de toeristen op de Dam konden mijn dag niet meer breken. Dit moet ik vaker doen!

Aanrader? Absoluut. Niet alleen de sport zelf, maar ook de studio was een verademing. Ik bedoel, ze hebben gewoon een regendouche. Een regendouche! Wil je zelf nou eens zweten op plekken waar je nog nooit gezweet hebt? Je kunt je online inschrijven bij Equal Yoga (www.equalyoga.com) en aanmelden per les. Zo zit je nergens aan vast en kun je gewoon gaan wanneer het jou uitkomt.

Spierpijnscore: 7/10 – Lachen is moeilijk, en sla dat buikspierkwartier de volgende dag maar over (deed ik overigens niet, daar had ik spijt van).

Zweten bij Equal Yoga!
Teacher7.9
Vestiging10
Yoga class8.5
8.8Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
9.5

About The Author

Femke Klaassens

Femke. Houdt van rondjes om de wereld en klagen over het weer. Pretendeert graag een fitgirl te zijn. Sport om te eten. #pizzaislife

Leave a Reply

Your email address will not be published.