En toen was er weer dat moment dat ik niet wist wat ik moest koken. Ik had nog wel was asperges en hoorde laatst iemand over aspergesoep. Dit heb ik eerlijk gezegd nooit eerder gemaakt en ik ben ook niet zo’n ‘soepmens’. Daarom wilde ik er wel een beetje een maaltijdsoep van maken, lekker stevig dus.

Wat gaan we dan maken? Een zoet en pittige aspergesoep!

 

witte+asperge+(2)

 

Wat hebben we nodig?

  • 500 gr geschilde asperges
  • 1 zoete aardappel in blokjes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 grote teen knoflook versnipperd
  • 1 ui versnipperd
  • 1 chilipeper
  • 5 eetlepels volle kwark
  • 1 liter bouillon (rund, kip, groente)
  • (gevriesdroogde) bieslook
  • Peper en eventueel zout naar smaak

Voor de garnering heb ik runder rookvlees gebruikt samen met een paar overgebleven stukjes chilipeper en bieslook. Dat is ook de reden dat ik heb gekozen voor rundbouillon. Ook kan je kiezen voor gerookte kip of andere soorten garnering, hier kan je dan je bouillon op aanpassen.

aspergesoep homepage

Bereiding:

  1. In een middelgrote (soep)pan fruiten we de uitjes samen met de knoflook in de kokosolie
  2. Als de uitjes glazig beginnen te worden voegen we de bouillon toe samen met de asperges, chilipeper en zoete aardappel. Voeg naar smaak wat peper en zoet toe en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje koken.
  3. Na 20 minuten haal je de pan van het vuur en pak je de staafmixer er bij. Even alles blenden, zo fijn als je zelf wilt
  4. Als je de juiste structuur hebt bereikt voeg je de volle kwark en naar smaak de bieslook toe.
  5. Garneren met de garnering naar keuze en dan aan tafel.

Smakelijk eten!

 

 

 

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.