Life Changing?

Coca Cola Life, het nieuwste merk binnen het Coca Cola portfolio, is gezoet met ingrediёnten van natuurlijke oorsprong en bevat een derde minder suiker en calorieën.

Zo, dat zegt Coca Cola zelf dus over de nieuwe Coca Cola Life die je waarschijnlijk al voorbij hebt zien komen. Maar wat vinden wij er eigenlijk van? Want zeg nou zelf, dat groene flesje ziet er best gezond uit, toch?

cocacolalife1

”Suikervrij”, daar gaan we weer!

Tegenwoordig hoor je overal geluiden over ”suikervrij leven”, etc, etc. Kennen jullie Jelmer de Boer? Die haalde hier al aan wat er nou eigenlijk mis is met Cola Light en die blog maakte best wat tongen los. Dat is nog niet alles want eerder schreven wij hier al dat aspartaam pas na 17 glazen echt schadelijk begint te worden voor een volwassen persoon.

Of ik nu aanbeveel dat je dus lekker 3,5 liter Cola Light per dag moet drinken? Nee, dat ook weer niet maar het is geen ramp wat veel mensen wel willen doen geloven. Maar, we zouden het over Coca Cola Life hebben. Het nieuwe pareltje van deze enorme multinational… Groen! Wij worden helemaal gek van als we iets groens zien. Want… dat refereren wij aan gezond of hoe wij het liever noemen; healthy want dat is ook zo’n geweldige trend! colalife

Zoals jullie wel gemerkt hebben in de bovenstaande alinea’s gaat het mij niet alleen om dit product, meer om de hele verandering die we de laatste jaren meemaken. Gezond is hot en happening en daar dragen wij allemaal aan bij. Coca Cola is daar natuurlijk als de kippen bij en probeert met hun geweldige marketingafdeling (complimenten overigens!) ons weer wat nieuws aan te smeren.

 Hoe groen is het?

Deze Coca Cola Life bevat inderdaad minder calorieën dan de regular variant maar weer meer dan Coca Cola Light. Eigenlijk gewoon voor mensen die ”een beetje gezond” willen doen. Ken je Pepsi Next? Een beetje hetzelfde verhaal als deze Life variant. Coca Cola gaat in tegen de aantijgingen dat zij onterecht het idee zouden opwekken dat het gezond zou zijn. Weet je met welk argument zij komen?

Coca-Cola life is een colavariant met minder calorieën, die is gezoet met suiker en zoetstoffen uit stevia. Zowel suiker als zoetstof uit stevia zijn ingrediёnten van natuurlijke oorsprong. Op alle Coca-Cola life verpakkingen staat duidelijk het aantal calorieën en de ingrediënten vermeld, zodat de consument kan zien dat er inderdaad calorieën en suiker in Coca-Cola life zitten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Coca-Cola light, dat calorie- en suikervrij is. We hebben voor een groene verpakking gekozen, omdat we willen dat Coca-Cola life opvalt in het schap naast onze andere cola’s. We hebben daarom een in het oog springende merkidentiteit ontwikkeld.”

 

Don’t be that person, please do not…

Wat denken jullie nu? Valt eigenlijk wel mee dat gezonde toch? Marketing is de drijfveer van alles aangezien het de merken niet draait om onze gezondheid, maar om hun bankrekening. Zouden wij ook doen, toch?

Ik kan nog wel even doorgaan met dit onsamenhangende verhaal waar ik nog 1000 voorbeelden van kan noemen maar het enige wat ik jullie wil mededelen is om niet alles klakkeloos aan te nemen. Dus ben je het niet met me eens? Dat mag natuurlijk. Maar ben alsjeblieft niet de naïeve  persoon die mee deinst met elk zogenaamd gezonder alternatief, maar denk vooral even na waar het de producent uiteindelijk om te doen is. Daarnaast vooral wat het jou daadwerkelijk oplevert…

 

Nu zijn wij heel erg benieuwd naar jouw mening over dit nieuwe pareltje! Tell us in de comments!

healthy he

Oh, wat ziet ze er toch healthy uit! Komt vast door die honderden blikjes Coca Cola Life!!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.