Vandaag deelt Carmen, die je misschien wel kent van Instagram of haar blog, haar verhaal op Fit Dutchies!

”Sporten is eigenlijk nooit mijn ding geweest. Bij gym werd ik als laatste gekozen (ik had sowieso een hekel aan de gymles) en moe worden vond ik eigenlijk maar helemaal niks. Als ik hier nu op terug kijk vind ik dat best vreemd, aangezien ik nu 5 dagen per week in de sportschool te vinden ben! Eigenlijk begon mijn hele ”Fit Journey” 3 jaar geleden..

car transfo

In de zomer van 2012 kwam ik weer thuis wonen na een uithuisplaatsing van 1,5 jaar. In 2008 werd ik depressief en veranderde ik in een klein probleemkindje. Uiteindelijk escaleerde het, probeerde ik meerdere malen zelfmoord te plegen en werd ik door jeugdzorg uit huis geplaatst. Het leven was kut.

Dat was destijds mijn motto. In de 1,5 jaar dat ik uit huis was is er veel gebeurd. Ik heb veel therapieën gehad, met mensen gepraat, veel geleerd en uiteindelijk weer een goede band op weten te bouwen met mijn ouders. In 2012 mocht ik weer naar huis!

Ik was in deze periode veel aangekomen, veel emotie eten, en zat niet lekker in mijn vel. Ik begon met een kleine verandering; het aanpassen van mijn voeding. Ik begon gezonder te eten, meer volkoren producten, een stuk fruit in plaats van een zak chips enzovoort. Aan sporten deed ik niet echt, maar toch viel ik door deze aanpassing wel 15 kilo af! Ik kreeg de smaak te pakken en wilde meer.. té veel. Ik bleef maar afvallen en uiteindelijk woog ik nog maar 45 kilo, ondergewicht dus. Ik hongerde mezelf uit & deed wedstrijdjes met mezelf; wie het minst kan eten op een dag wint…

Dit ging door tot april/mei 2013. Ik was ongezond en totaal niet fit & uiteindelijk kreeg ik ook nog eens problemen met mijn onderrug. Van de fysio therapeut moest ik naar de sportschool om krachttraining te doen voor mijn rug. Dit is eigenlijk het moment geweest dat ik sporten, kracht training, echt leuk begon te vinden! Deze zomer ontmoette ik mijn vriend Kjell, een super leuke, lieve en sportieve jongen met een gezonde levensstijl. Ik kan hem wel een beetje mijn ‘redder’ noemen, want door hem ben ik eigenlijk ook op mijn gezonde levensstijl terecht gekomen!

car kjell

Ondertussen zijn we alweer in de na-zomer van 2015 en heb ik een goede balans gevonden tussen gezonde voeding, minder gezonde voeding, trainen & genieten van het leven. Ik ben gelukkig en blij met mijn huidige levensstijl & ik vind het heerlijk om te sporten en te bloggen! Ik let niet meer op de cijfertjes van de weegschaal, maar ik let er op of ik lekker in mijn vel zit.

car strand

Wat ik altijd graag aan mensen mee geef is dat het goed is om doelen te hebben, maar dat ze zich niet moeten laten leiden door deze doelen. Doe wat jou gelukkig maakt & wat jij zelf wilt. Niet omdat het ‘moet’ of omdat je dan ‘ergens bij hoort’! Zet jezelf altijd op nummer 1.

Veel liefs, Carmen. ”

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

4 Responses

 1. Valerie

  Altijd mooi om te lezen hoe je na een hele heftige periode er zo goed en lekker in je vel uit kan komen. Mooi voorbeeld. Zet ‘m op meid 😉

  Reply
 2. Femke

  Fijn dat het uiteindelijk allemaal goed voor je heeft uitgepakt. Hopelijk kan ik dat ook ooit zeggen, maar merk echt dat mijn psychische staat me nog niet in start stelt om mijn emotie eten structureel te veranderen. Maar je post geeft hoop dat het mij ook eens zal lukken

  Reply
  • Carmen Ketelaar

   Het is ook moeilijk en heeft ook tijd nodig hoor. Ik ben ook niet helemaal weer 100% top. Wel 99%, maar die 1% komt echt nog wel eens op! Vandaar dat ik ook eigenlijk mijn eigen blog ben begonnen.. om mijn ervaringen te delen zodat mensen die hetzelfde hebben daar misschien steun uit halen. Je bent goed op weg, wees daar ook trots op!

   Veel liefs, Carmen. xxx

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.