Afgelopen weekend volgden Mark en ik de workshop ”BASIC STRENGTH & POWER: THE BIG FIVE” van AALO Opleidingen. Een workshop waarbij je, zoals de naam wellicht doet vermoeden, de ins & outs krijgt te weten over de vijf grote oefeningen. Hoeveel kun jij er opnoemen? Lukt het nog niet? Read along!

We reden zaterdagochtend naar Maassluis, onder de rook van Rotterdam, waar deze dagcursus werd gehouden bij Crossfit Arsenius. Tijdens deze dag was personal trainer & Olympic Weightlifter Vincent Krijnberg de man met alle know-how om ons een stuk wijzer te maken.

The Big Five!
We kregen het studieboek uitgereikt als naslagwerk en konden met een groep van zo’n 15 enthousiastelingen aan de bak. De dag duurde van 11:00-17:00 en daarbij behandelden we de squat, deadlift, benchpress, strict press & de power clean.

Nu horen wij je denken; ”die eerste drie lukken mij prima”. Dan wil ik jou vragen of jij nog steeds progressie boekt met je oefeningen én of je wel eens helemaal back to basic bent gegaan. Een stapje terug om vervolgens twee of misschien wel drie stappen vooruit te zetten?

Back to basics.
Tijdens de cursus gingen we bij elke oefening terug naar de basic en kregen we uitgelegd welke spieren & gewrichten je eigenlijk gebruikt bij deze exercises. Wat is nou uiteindelijk het doel van een squat? En hoe voorkom een ”the butt wink”, oftewel een kanteling van je bekken wanneer je lager squat?

Vincent liet ons echt verlangen om gewichten op de bar te hangen en onze nieuwe kennis te kunnen toepassen, maar liet ons anderzijds eerst écht leren hoe je een oefening uitvoert. Met handige oefeningen waar je normaal niet eens over na zou denken leerden we bepaalde bewegingen aan die uiteindelijk bijdragen aan een betere uitvoering. Dat zal dan uiteindelijk weer bijdragen aan een hogere workload die je aan zal kunnen. Waardevol om je progressie weer te boosten!

Onze mening?
De cursus is erg waardevol voor zowel starters als mensen met wat meer voorkennis. Wanneer bepaalde zaken of termen niet duidelijk waren, was er ruimte tot verheldering en de sfeer was laagdrempelig. Voor de trainer stond kennisdeling op #1, niet het met gewichten smijten en de cursisten afbeulen.

De gehele dag was erg leerzaam en leverde naast een hoop nieuwe inzichten en tools om onszelf te verbeteren ook nog eens spierpijn op. Na het volgen van deze cursus lag ik gisteren opeens toch heel anders te benchpressen. Door wat simpele tips met betrekking tot mijn houding en het specifieke doel van deze oefening merkte ik direct verschil.

Welk cijfer wij gaven? Dat kun je onderaan de blog in het overzicht zien!

Prijs
De cursus ”Strength & power: The Big Five” is een dagcursus waarvan de kosten €79,00 euro bedragen. Hierbij is het studieboek inbegrepen waar erg veel informatie in staat dat je als naslagwerk kunt gebruiken.

Conclusie
Bij deze cursus heb je een volledige dag die in het teken staat van je techniek verbeteren, je kennis verbreden en dat alles onder professionele begeleiding met mensen met dezelfde passie. De prijs is zeer redelijk en echt een investering in jezelf. Wij zijn enthousiast!

Stel dat je deze opleiding tof vond, maar liever dieper op de stof ingaat? Check hier dan de verdiepingscursussen van de squat, deadlift & de press. Vragen? Let us know!

 

Wil jij meer informatie over deze cursus en lesdagen?
Klik dan hier!

Workshop // Basic strength & power!
Niveau cursus8
Diepgang7
Plezier8
Begeleiding8
Prijs8.5
7.9Totale score
Reader Rating: (5 Votes)
8.1

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.