Ik zag het helemaal voor me, na 30 weken de Bikini Body Guide van Kayla Itsines gevolgd te hebben besloot ik dat het tijd was voor iets nieuws, iets met misschien wel meer uitdaging en een stapje verder, the real deal (bekijk deze blog). Ik dook de sportschool in om te trainen met wat meer gewicht en besloot eens goed te letten op mijn voeding, dat verliep alleen niet helemaal zoals ik het gehoopt had.

Uitdaging
Ik vond het een hele uitdaging. De sportschool in, tussen de stoere fit chicks en krachtpatsers in het krachthonk. Ik bedoel, ik heb dat nooit echt gedaan, ik werd altijd gezien als een cardio meisje, want ik deed immers de BBG workouts thuis en stond voornamelijk op de loopband in de sportschool. Omdat ik zelf niet zo goed wist waar ik moest beginnen besloot ik online coaching te volgen. Voedingsadvies, een trainingsschema op maat en een online coach. Ik was er helemaal klaar voor!

Suzanne

In de sportschool

Trainen
Het trainen vond ik de eerste twee a drie weken erg leuk, het was nieuw, uitdagend en ik voelde aan mijn lichaam dat ik met iets nieuws en anders bezig was. Mijn lichaam kreeg prikkels die het nog niet eerder had gehad en ik merkte al snel verschil. Toch begon ik na een week of vier een beetje verveeld te raken. Al veranderde mijn schema wel om de drie a vier weken, dat rondlopen in een gym van toestel naar toestel, ik vond het maar niks. Er zat niet echt een actief element in. Het ging mij allemaal wat te rustig. Niet zo gek ook, als je gewend bent om alles in 28 minuten te geven.

Macro’s
Ook mijn voeding ging op de schop, ik vulde zo nu en dan wel eens mijn voeding in my fitness pal in, maar hield mij nooit echt bezig met calorieën en grammen. Nu moest ik dan echt mijn macro’s gaan tellen. Ik ging zelfs een klein beetje ‘bulken’ omdat ik graag spieren wou opbouwen. Ik voerde de eerste weken keurig alles in en het ging erg goed, even wennen was het wel, maar het ging goed en ik zat keurig binnen mijn macro’s. Op een gegeven moment was ik zo bezig met alle macro’s te tellen dat het mijn omgeving begon op te vallen dat dit eigenlijk niet meer op een ‘normale’ manier ging. Het tellen van al die macro’s in grammen maakte mij letterlijk gek, chagrijnig en ik was soms niet te spreken.

Waar ging het mis?
Eerlijk? Ik werd obsessief met voeding en ik haalde geen voldoening uit mijn workouts in de sportschool. Al met al denk ik dat het voornamelijk een samenloop van omstandigheden is geweest wat leidde tot een depressieve bedoeling. Hierdoor ben ik gaan eten, waardoor ik mij alleen maar slechter ging voelen. Ik kwam alleen maar meer in een neerwaartse spiraal terecht. Het was tijd voor verandering!

IMG_0928

Back on track en lekker in mijn vel.

Back on track
Ik wist al snel dat ik niet meer verder wou met waar ik op dat moment mee bezig was. Maar wat wou ik dan wel? Ik wist van mijzelf dat ik veel voldoening haalde uit de workouts van Kayla Itsines en daarom heb ik langzaam deze workouts weer opgepakt. Wat voeding betreft heb ik geprobeerd mij er zo min mogelijk op te focussen. Bewuste keuzes maken, maar niets meer tellen. Dit is iets wat voor mij werkt, ik begon weer lekkerder in mijn vel te zitten en mijn omgeving reageerde hier ook erg positief op.

De wijze les van 2015? Doe wat goed voelt en kies ALTIJD voor jezelf! Zo blijkt maar weer dat krachttraining lang niet voor iedereen weggelegd is, net zoals dat niet iedereen de workouts van Kayla Itsines leuk (hier mijn blog daarover) zal vinden. Ook voeding is een gevoelig punt, waar ik ook zeker nog uitgebreid mijn verhaal over wil doen. Gelukkig heb ik iets gevonden wat wel voor mij werkt, waarbij ik mij goed voel en waar ik voldoening uit kan halen. Het is ook eigenlijk maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn, dan zou het ook zo saai zijn op de wereld. Mijn fitness journey volgen? Dat kan op Instagram @sue.fit!

 

 

NEW IN!

Heb jij jouw favoriete item al?

Gebruik code ”FREESHIPPING”!
Klik hier!

NIEUWE COLLECTIE

About The Author

Suzanne Luijckx

Instagram junkie die hard werkt aan haar bikini body!

2 Responses

 1. Katja

  Ontzettend goed stuk! Soms denk je weleens dat IG alleen maar bestaat uit sterke bankdrukkende meiden. Terwijl ik van mening ben, dat iedereen die goed bezig is met een betere versie van zichzelf een fit dutchie is! Welke workout je ook doet (of kan doen).
  Te vette broek trouwens 😉

  Reply
 2. Marvin

  Fijn dat je er nu weer bovenop bent en weer beter in je vel zit. Uit eigen ervaring weet ik hoe obsessief je om kan gaan met je eten als je alles tot op de gram afweegt en telt. Deze methode is niet voor iedereen de beste methode…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.