Er bestaan er tegenwoordig maar wat veel; FIT GIRLS! Of nouja, fitte mensen! Hier worden wij, en ik als fit girl, (ja, ik vind mezelf best een fitgirl) natuurlijk ontzettend blij van. Hoe leuk is het dat steeds meer mensen gezondheid belangrijk vinden en plezier hebben in een fit leven. De uitgebreide en zogenoemde ‘fitfam’ komt daardoor steeds meer onder de aandacht en wordt daardoor ook steeds meer als ‘normaal’ gezien.

Yvonne van Haastregt

Voor mij is het leven, zoals een fitgirl dat doet, ook heel normaal, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. De buurvrouw, een klasgenoot of een collega kan jou wel een geobsedeerde health freak vinden met een ongezellig leven en vaak willen ze dit jou maar al te graag vertellen. Niet echt motiverend als je net begonnen bent of als je juist zo gelukkig bent met je resultaten, toch?

How to deal with it?
Mensen in Nederland hebben nou eenmaal snel een mening over dit fitte leventje en eigenlijk zonder dat ze weten wat het precies inhoudt, waarom je het doet en wat het je oplevert.

Oké, we kunnen het wel aan al die meningen.. 

Wij vinden dumbells optillen en kip eten nou eenmaal leuk.  Het geeft energie, je voelt je gelukkiger, je krijgt er een mooi lijf van en we leven (hopelijk) net ietsje langer. HA-HA!

Yvonne van Haastregt

Kortom:  we houden van dit leventje en behouden dit ook graag.

Maar, dit wordt dus niet altijd door iedereen begrepen.  Je moet soms best een sterke mind hebben wil je die meningen negeren en je nergens iets van aantrekken. Want wat is normaal? Wie bepaald dat en wanneer voldoe je hieraan? Iets dat ik mij in ieder geval weleens afvraag..

Soms zou je even uit dit leventje willen springen. Gewoon zomaar weer een dagje ‘normaal’ zijn en zonder schaamte, schuld gevoel, of rare blikken een hamburger (of twee) naar binnen werken.
Maar waarom? Als jij hier niet blij van wordt, waarom zou je dit dan doen voor een ander?

Alleen om te voldoen aan de normen die een ander normaal vind?

Ik zou zeggen: doe wat goed voelt voor jou als persoon. Laat mensen lekker hun mening geven. Uiteindelijk zullen zij er aan wennen dat dat gekke geobsedeerde leventje van jou, met kleine stapjes, ook steeds meer normaal voor hun zal worden. Eigenlijk kunnen wij het ze ook niet kwalijk nemen. Het is menselijk zo te reageren en het is aan jezelf hoe je daar mee om gaat. Dit kan inderdaad soms best moeilijk zijn, maar laat je niet gek maken en leef je eigen leven. Zij doen dat namelijk ook.
Want kan jij je een leven zonder sport voorstellen? Ik niet.. maar hoor je mij zeggen dat ik hun raar of abnormaal vind? Misschien iets om over na te denken?

Wil jij ook zo'n toffe beanie? Klik hier!

Wil jij ook zo’n toffe beanie? Klik hier!

Het maakt niet uit wat voor een leven jij wilt leiden, als je zelf maar gelukkig bent en natuurlijk is niet iedereen dat op dezelfde manier. We zijn ook allemaal ons eigen individu op deze wereld om onze eigen dromen waar te maken.

Doe je ding, geniet af toe ook eens van een hamburger en wees daarna weer lekker healthy en ‘abnormaal’. Volgend jaar doen ze misschien wel lekker met je mee.

Hebben jullie hier ook ervaring mee?

 

 

About The Author

Yvonne van Haastregt
Blogger & Coach

Studente Voeding en Diëtetiek, Gym addict, Weight lifter, Clean food, Runner en Health lover. Neem een kijkje in mijn levensstijl en raak geïnspireerd!

One Response

  1. Marvin

    Vooral in het begin kreeg ik regelmatig opmerkingen. Mensen vinden het blijkbaar ‘ongezellig’ wanneer je niets pakt wanneer er snacks op tafel staan of wanneer je op zondagochtend gaat sporten. Nu zijn ze het gewend en is het ook voor hen normaal geworden 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.