Een hoog energieniveau is belangrijk voor mij. Voor mij betekent veel energie hebben, kunnen doen wat je echt leuk vindt. Niet futloos op de bank liggen en heel veel dromen hebben, maar daadwerkelijk die hardloopschoenen aandoen!

Ik ben Charlotte, de online voedingsdeskundige die van burn-out naar fit ging. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Door de juiste kennis over voeding, rust en suppletie kon ik mijn energieniveau verhogen.

Nu ben ik een succesvolle onderneemster die hard werkt en hele toffe dingen meemaakt. Maar wie hard werkt en toffe dingen wil doen, moet daar wel energie voor hebben. Supertof dat Orthica het door deze samenwerking mogelijk maakt om mijn verhaal te delen.

Hoe kom je aan een hoger energieniveau?

Als eerste verwijs ik altijd naar voeding. Want wat je eet, ben je zelf. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer, want iedereen heeft een mening over “gezonde” voeding. Maar Orthica en ik liggen op een lijn wat dat betreft, want wij vinden dat een gezonde voeding en leefstijl op de eerste plaats staat, en dat suppletie kan ondersteunen als je lichaam net wat extra behoefte heeft.

Laten we simpel beginnen, want gezond eten is helemaal niet moeilijk. Eet drie voedzame maaltijden per dag en varieer. Denk aan groenten, fruit, gezonde vetten en eiwitten uit peulvruchten of kip.

Ons hele lichaam bestaat voor ca. 70% uit water, dus ik denk dat je nu wel kan bedenken dat veel water drinken ontzettend belangrijk is. Niet alleen voor de opname van voedingsstoffen, maar ook voor het voor het ontgiftingsproces en voor het verhogen van je energieniveau. Dit, in combinatie met gezonde voeding, is de basis en een makkelijke richtlijn voor een gezonde levensstijl.

Helaas halen we niet altijd meer voldoende voedingsstoffen uit onze maaltijden. De meeste huishoudens hebben wekelijks dezelfde maaltijden op tafel staan en er is dus weinig variatie. Dit kan van invloed zijn op jouw immuunsysteem en dan kan een supplement als aanvulling uitkomst bieden!

Mijn favorieten van Orthica voor meer energie!

Laten we beginnen met de vitamine C, vooral ook omdat deze het energieniveau ondersteunt: handig dus bij vermoeidheid! Daarnaast ondersteunt het je immuunsysteem en dus de weerstand van het lichaam. Ook ondersteunt het je zenuwstelsel, draagt het bij aan de vorming van collageen en het beschermen van onze gezonde lichaamscellen. Vitamine C is van belang voor de bloedvaten en het behoud van sterke botten. Kortom: een zeer veelzijdige vitamine! Orthica heeft hier de C-1000 voor. 

Maar voor een goed energieniveau heb je daarnaast ook een goede nachtrust nodig. Een diepe ontspanning voor het hele lichaam zorgt de volgende dag voor een enorme kickstart! Daarom slik ik elke avond magnesium. Orthica heeft hiervoor magnesium 400, dat goed is voor je botten,  spieren, zenuwstelsel en je weerstand.

Als je voedzaam eet, wil je ook wel dat deze energie goed wordt opgenomen. Hierbij kan vitamine B12 helpen. Orthica heeft hiervoor B12-1000 SR, B12 helpt energie vrij te maken uit de voeding, helpt bij vermoeidheid, is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand.

Vaak zijn we vooral lichamelijk moe, maar vergeten we dat er ook geestelijke vermoeidheid bestaat. Om jouw lichaam en geest te ondersteunen, kun je bijvoorbeeld multivitaminen slikken. Een prachtige aanvulling op een gezonde leefstijl. Orthica heeft daarvoor Multi Energie ontwikkeld, een multivitamine met vitamine B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12, C en ijzer die helpen bij futloosheid en vermoeidheid. 

4 prachtige supplementen die naar mijn mening niet mogen ontbreken in jouw keukenkastje als je een hoger energieniveau wil krijgen en meer uit het leven wil halen! Onthoud wel dat dit een super mooie aanvulling is, maar niet de basis. Vergeet niet waar ik mee begon, drie voedzame maaltijden per dag  zijn belangrijk, maar ook voldoende drinken en een goede nachtrust.

Liefs,

Charlie

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.