“Dat kan toch niet lekker zijn?” 

De eerste keer dat ik met een groene smoothie in het openbaar verscheen werd ik van alle kanten vreemd aangekeken. De tweede keer ook. Naar mate men aan het idee wende namen de blikken af, maar toch bleef ik elke keer uitleggen wat er dan in dat groene goedje zat. Want ja, groen. Iew. Dat is toch veel te gezond? 

I’m here to prove you wrong. Want een groene smoothie is dan wel ontzettend gezond. Het is ook ontzettend lekker! En met dit recept ga ik je over de streep trekken! Ik drink deze smoothie elke dag. Ja, echt, elke dag. Meestal als tussendoortje, soms als ontbijt. Zo krijg ik toch mijn dagelijkse hoeveelheid fruit binnen (en een deel van m’n groentjes) aangezien ik stiekem veel te lui ben om al dat fruit zo te eten.

Voordat je achteroverslaat van de hoeveelheid fruit die in dit mengsel gaat, geef ik je een tip: koop je fruit bij de Turkse winkel. Hoewel het fruit er in de supermarkt een stuk beter uitziet, kost het ook een paar centen. En voor het geld dat je bij de AH neertelt voor een avocado (is dat nou groente of fruit?) krijg je er bij de Turk 4. Tel uit je winst. En wat betreft het uiterlijk? Je gooit het toch in een blender, I rest my case.

Wil je nou niet elke ochtend mango’s gaan slachten? Ik ook niet. Daarom haal ik genoeg fruit voor 2 weken. Dit snijd ik op een rustige zondag en verdeel het per portie over diepvrieszakjes. Zo kun je elke ochtend gewoon 3 keer blijven snoozen. Dus laat met dit recept je lichaam en je collega’s eens flink schrikken. En laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Wat heb je nodig? (voor 2 smoothies)

 • 300 ml water (of skip het water en maak er een smoothie bowl van)
 • Limoensap van 1 limoen
 • Een schijfje gember
 • 2  kleine bananen
 • 1 appel
 • Een halve mango (bevroren)
 • Een halve avocado (bevroren)
 • 2 kleine winterpenen of 1 grote winterpeen
 • 10 deelblokjes spinazie (bevroren)

Instructies

 1. Gooi alles in een blender en druk op start.
 2. Giet in een beker of kom, pak een rietje of een lepel en voel je net die fitgirl die je op Instagram pretendeert te zijn. (guilty…) (Duidelijk teveel Suits gekeken, die Femke, met d’r quotes)

Pro tip: investeer in een fatsoenlijke blender. Scheelt namelijk een berg tijd als je gewoon alles in een keer erin kunt gooien zonder dat ie vast loopt.

About The Author

Femke Klaassens

Femke. Houdt van rondjes om de wereld en klagen over het weer. Pretendeert graag een fitgirl te zijn. Sport om te eten. #pizzaislife

Leave a Reply

Your email address will not be published.