Vroegâh was mijn lichaam net een elastiek. Ik danste vijf keer per week, reed zoveel mogelijk paard en hing iedere dag ondersteboven in het klimrek. Ook fietste ik dagelijks naar school, had ik twee keer per week gym en speelde ik in mijn vrije tijd zoentikkertje of buskruit. Mijn lichaam, toen nog zonder twee obstakels die mijn wilde capriolen in de weg zouden zitten, zat tegen het atletische aan. Tot die fijne pubertijd.

yoga blog tess homepage

Alle buitenspelletjes verruilde ik voor even plezierige binnenactiviteiten en zat dus liever op MSN dan dat ik werkte aan een perfect uitgevoerde ‘rond de jambe’. Doodzonde, want een beetje doorzettingsvermogen had mij aardig op weg geholpen tijdens mijn zoveelste poging tot yoga van afgelopen week. In opperste concentratie probeerde ik, weliswaar geforceerd, mijn innerlijke rust te vinden. Ik was namelijk met hele andere dingen bezig.

Benieuwd of de Downward Dog bij de rest van de zaal wel lukt, til ik mijn hoofd op. Vreemd genoeg lijken zij wél te kunnen genieten van een scheurende achillespees. Het enige waar ik mee bezig leek te zijn was het zo hard mogelijk dichtknijpen van mijn kringspier om de rotilucht van de avond ervoor niet te laten ontsnappen. Het zal je maar gebeuren: heel de klas uit balans door jouw gastoeter. En met een wijd openstaande achterdeur is het inhouden hiervan zeker geen kattenpis. Yoga, een work-out van jewelste. Voor letterlijk ál je spieren.

 

 

About The Author

Tess Fluit
Columnist

Hi, ik ben Tess Fluit, 21 jaar oud en studente Media, Informatie & Communicatie (MIC). Daarnaast ben ik trendwatcher, columniste in spé en een basic-goeroe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.