Waarom seks jou fit houd!
Het geheim van een gezond leven is veel eenvoudiger dan een moeilijk dieet volgen of afzien op een loopband. Volgens deskundigen kan je conditie op peil gehouden worden door regelmatig seks te hebben. Het zou ook echt gunstig zijn voor je algehele gezondheid. Zo beweren onderzoekers dat het je immuunsysteem kan verbeteren, je bloedsomloop kan verhogen en je levensduur kan verlengen. Daarnaast zijn ze ook van mening dat een actief liefdesleven de meest effectieve manier is om je jeugdige uiterlijk te behouden. Hieronder enkele redenen voor je uitgeklaard: 

Door seks te hebben, blijf je er jong uitzien
Volgens deskundigen zien mensen die drie of vier keer per week seks hebben er vier tot zeven jaar jonger uit. De logica hierachter is dat seks een aerobe vorm van lichaamsbeweging is en het de huidvernieuwing bevordert. Krachtige actie tijdens seks betekent dat hogere niveaus van zuurstof in het lichaam worden rondgepompt waardoor de bloedstroom en voedingsstoffen naar het huidoppervlak worden gebracht. Terwijl het bloed in het lichaam rondgaat, worden je huidcellen opgefrist en dit zorgt ervoor dat je er jong blijft uitzien. Het dragen van een pakje zoals catsuits tijdens de seks zorgt voor nog meer opwinding, spanning, zuurstof in het lichaam en verjonging van de huid. Dus zeker het proberen waard!

Seks houdt je fit
Hoewel je niet meteen veel gewicht zult verliezen, kun je wel zeker 100 tot 250 calorieën per uur verbranden. Seks doet je lichaam werken en oefent de belangrijkste spiergroepen. Als je bijvoorbeeld wekelijks actieve seks hebt, kun je een aantal duizenden calorieën per jaar verbranden – het equivalent van een marathon lopen in een langzaam tempo. Maar vaak seks hebben en naar de sportschool gaan, zal je uiteraard nog meer helpen om calorieën te verbranden.

Seks verandert je humeur in positieve zin
Wanneer je als vrouw het punt van een orgasme bereikt, geef je een geslachtshormoon vrij dat bekend staat als oxytocine. Oxytocine leidt tot het ontwikkelen van emotionele gevoelens die een band tussen jou en je partner genereert.

Seks houdt je slank
Wist je dat geslachtsgemeenschap niveaus van insuline-achtige groeifactoren (IGF-1) verhoogt? IGF-1 wordt geregeld door het groeihormoon HG dat de activiteit van enzymen controleert in de lichaamscellen die verantwoordelijk zijn voor het vetmetabolisme. Wanneer hogere niveaus van IGF-1 worden vrijgegeven, wordt vetweefsel in het lichaam sneller afgebroken om in plaats daarvan magere spieren te ondersteunen.

Seks vermindert stress
Wetenschappelijk bewijs laat zien dat een orgasme de afgifte van endorfine stimuleert. Deze stof geeft je een goed gevoel en wordt afgescheiden door de hersenen. Het doet tevens het werk van een pijnstiller. Naarmate het bloedniveau hoger wordt tijdens een orgasme neemt endorfine automatisch de druk weg uit de hersenen.

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.