Ik kan eindelijk roepen dat ik vijf kilometer kan rennen! Hurray, hurray. Al had ik het niet van die boekjes moeten hebben die me de tip gaven om een runbuddy te gaan zoeken. Oké, ik vind samen met iemand sporten het allerleukste wat er is, maar samen met iemand rennen is voor mij echt geen succes.

waarom ik alleen ren

Je schijnt op een tempo te moeten rennen waarbij je ‘normaal’ met iemand kunt praten. Nou even proberen, dacht ik. Op een zonnige maandagochtend trokken mijn vriendin en ik samen onze Nikes aan om een run te beginnen. Na een paar kilometer realiseerde ik me waarom het níet fijn is om met een buddy te rennen:

◦ Ik zet altijd keihard mijn muziek aan tijdens het rennen. Dit zorgt niet alleen voor wat afleiding, maar het bepaalt ook echt voor mij het tempo waarop ik loop. Zo ren ik net iets harder bij ‘Year of Summer’ dan bij ‘Drunk  In Love’.

◦ Ooit gehoord van een runners high? Dit lijkt me nou echt het ultieme om ooit te bereiken. Dat gaat echt niet lukken als ik mijn buddy om de drie seconden vraag hoe ver we nog moeten..

◦ Rennen is ontspanning! Als student, hostess, blogger, schrijver en zzp’er heb ik mijn momentje-voor-mezelf hard nodig. Natuurlijk kan dat ook een hele avond op de bank zijn, maar tijdens het rennen denk ik aan alles behalve bovenstaande en leg ik de focus even op mezelf en mijn lichaam. Ik ben  volledig bezig met mijn tempo, ademhaling en het genieten van de omgeving. Perfecte ‘me time’ dus.

◦ Het moment dat Britney zegt: ‘Work B*tch!’ motiveert net iets beter dan een runbuddy die het naar me roept (‘Wát zeg jij nou?!)

◦ Nog even over dat praten tijdens het rennen. Zijn er serieus mensen die dat kunnen?

◦ Bepaal je eigen duur en afstand. Als je vooraf een 5 kilometer run in gedachten had en het na 4 al zó lekker dat je door wilt gaan.. Go ahead.

 

 

Healthy tip van vandaag:
155 recepten + 4 gratis EBOOKS!

Meer informatie? Check deze pagina!

Proteïne recepten

 

About The Author

Esmee Trouw
Blogger

Fitness en gymnastics junkie, food lover, running en yoga newbie.

2 Responses

  1. Sam

    Helemaal mee eens, ik ren veel liever in mijn eentje! Hetzelfde geldt eigenlijk voor yoga en fitness haha. Sport is me-time

    Reply
  2. Sanne

    Hah echt heel herkenbaar. Ik heb een vriend die al heel lang rent. 1 keer ben ik met hem mee gegaan en hij kletste de oren van mijn kop af. Alsof t de normaalste zaak van de wereld is. Ik ging kapot! Inmiddels minder moeite mee, maar ik ren ook alleen 🙂 Pure focus.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.