Wauw, wat een avond! Wat een evenement! Wat een meiden! En wat een race!
Zes Fit Dutchies (Yvonne, Elise, Esmee, Debra, Jill en ik) waren aanwezig bij dit Nike Event. Net zoals 7.5 duizend andere meiden trouwens! Jeetje, wat een ervaring. Met zo’n grote groep meiden door Amsterdam rennen. 10 hele kilometers. Super mooie route, afzien, elkaar motiveren, overal toeschouwers, muziek, wegen die zijn afgezet.

we run amsterdam stadion

WAUW!

Wat heb ik genoten. Mijn doel was onder de 53 minuten, maar vooral genieten van de route, de meiden en het hardlopen. Bij mij gaat er dan toch een knopje om. RACEN! RENNEN! Zo hard als ik kan! Alles uit mezelf halen. Ik had er niet echt voor getraind, maar heb door krachttraining en één keer per week hardlopen blijkbaar toch wel wat conditie.

we run amsterdam marit 2

De run was geweldig. In het stadion waren 7.500 meisjes met oranje shirtjes aan. Zenuwachtig. Spanning. Lange wachtrijen en drukte bij de kluisjes. Je kon mee doen met de warming up, maar veel verzamelden zich al in de startvakken. Waar de heerlijke Manuel Broekman ons warm bleefhouden (door ons te laten springen… maar van Manuel Broekman worden we sowieso al warm toch?!).we run amsterdam marit

Het startschot ging en BAM! Weg waren we! De route ging richting Vondelpark en weer terug. Met ondergaande zon. Met heel veel mensen aan de zijkant. High fives, muziek, heerlijk! Over de grachtjes, onder het rijksmuseum door. Overal waren oranje gekleurde meisjes. Iedereen motiveerde elkaar, de pacers deden er vaak een leuk dansje tussendoor. Het was 10 kilometer genieten. Maar ook afzien. Ik ben echt tot het gaatje gegaan, maar heb daardoor wel een tijd bereikt van 43:56. Hoe, dat weet ik nog steeds niet, but I did it!

we run amsterdam

Het was een geweldige avond en het is geweldig om zoveel enthousiaste, sportieve en knappe meiden om je heen te hebben!

Ik ben super trots op jullie allemaal! WE DID IT!

  • Jill is via de Fit Dutchies WhatsApp groep deze week overgehaald: nog nooit verder dan 5 km gelopen, maar ze liep het gisteren uit, zonder te wandelen!
  • Yvonne liep net onder de 48, super knap!
  • Debra liep haar eerste 10 kilometer ooit en was best zenuwachtig, omdat haar vorige oefenloopjes niet van harte gingen: ook helemaal uitgelopen met een tijd van 1 uur en 6 minuten!
  • Elise liep hem ook uit in 53:35. Topper!
  • Esmee had van tevoren al overal pijn, maar MOEST en ZOU mee doen. Die lieve schat is er alleen maar slechter van afgekomen en moet deze week naar het ziekenhuis. Sterkte!

Ben jij tevreden? Hoe heb jij de race ervaren? Vertel!

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.