Natuurlijk heb jij wel eens hardgelopen en werd je waarschijnlijk steeds een beetje beter. Wij willen je nog net een niveautje hoger krijgen en hebben daarvoor een aantal tips verzameld. Ben jij ready for the next level en ren je mee met Intersport? Dan hebben we ook nog iets heel tofs in samenwerking met Intersport Nederland geregeld waarbij jij 1 jaar gratis personal training kunt winnen!

intersport

1. Zachte landing
Land niet op je hak of tenen, maar ergens op je middenvoet. Je hebt ”last” van de weerstand van de weg en de zwaartekracht. Probeer eens welke landing het fijnst voor je werkt en hoe je deze twee ”natuurkrachten” het beste de baas bent.

2. Schouders laag
Zelf heb ik een periode gehad, helaas net voor een halve marathon, dat ik met mijn schouders helemaal omhoog liep. Dit gaat na een paar kilometer pijn doen en zorgt voor ongelofelijke frustratie omdat het alleen maar erger werd. Probeer je schouders laag te houden en je armen in een hoek van 90 graden. Je ellebogen beweeg je langs je lichaam naar achteren terwijl je loopt.

3. Andere training
Je loopt al een tijdje maar wil nu echt vooruit qua niveau? Probeer eens een keer een intervaltraining of combineer hardlopen met krachttraining. Een belangrijke tip daarbij is dat je niet meteen 10x beter wil zijn. This takes time, guys!

4. Breath in, breath out!
Als je rustig begint kun je tenminste ook rekening houden met je ademhaling en hartslag. Een sportwatch kan daar een goede hulp bij zijn. Ook helpt het als je precies zo hard loopt dat je tijdens het rennen nog net kunt praten. Tijdens hardlopen is je mind zoveel sterker dan je denkt. Die benen gaan vanzelf wel!

intersport asics

5. Schoenkeuze is erg belangrijk
Ga je voor fancy schoenen of voor functionaliteit? Lastige keuze tegenwoordig maar de functie van een schoen is zoveel belangrijk. Hoe kun je nu de perfecte schoen vinden?

  1. Analyse: door middel van een voetscan kan je voettype worden bepaald. Intersport stelt je daarbij vragen over de loopfrequentie, je niveau en eventuele loopongemakken die je hebt ondervonden. Een video-analyse is ook mogelijk en zo zie je zelf hoe je loopt op een bepaalde schoen.
  2. Advies & schoenkeuze: De sportschoenen hebben bij Intersport een speciale kleurcode waaruit blijkt welke specifieke eigenschappen de schoen bezit. Met de resultaten van stap 1 kun je dus snel gericht zoeken!
  3. Classinc tuning: de bij stap 1 genoemde zaken kun je ook een type inlegzool uitkiezen. Meteen klaar en ready  to run!
  4. Individual tuning: helemaal op maat gemaakt. De scan van je voeten wordt doorgestuurd naar professionals die voor jou de ideale zool creëren.

6. Gooi je oude schoenen niet weg!
Heel erg belangrijk en waarschijnlijk had je hier nog niet eerder aan gedacht. Je kunt je oude versleten running schoenen meenemen naar de winkel. De specialisten kunnen dan aan de hand van de slijtage op je schoen zien wat voor soort voet je hebt. Dit draagt dus bij aan een verbeterde schoenkeuze voor je volgende paar. Ideaal!

intersport asics

 

Hoe win jij dan een jaar lang een PT?

Omdat we jullie willen zien en horen hebben we iets tofs bedacht. Als jij ons, eventueel samen met je buddy, in een kort filmpje wil vertellen over jouw hardloopervaring, dit uploadt en je sportbuddy én @intersportnl tagt op Instagram maak je al kans. Oh, vergeet niet #renmeemetintersport te gebruiken zodat we het makkelijk kunnen opzoeken.

Er worden door Intersport landelijk 10 winnaars gekozen die samen met hun buddy tijdens het exclusieve INTERSPORT run event. Hierbij zullen jullie in Amsterdam strijden voor een unieke hoofdprijs: een op maat gemaakte hardlooptraining samen met hun sportmaatje, bestaande uit een introductie clinic en 10 personal hardlooptrainingen van hardloopcoach Klaas Boomsma.

Win je tijdens die dag niet? Don’t worry! Je wordt sowieso aangekleed met een gloednieuwe hardloop outfit inclusief schoenen!

So… Ren jij mee met Intersport? Wij zijn benieuwd!

intersport

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.