Share this on WhatsAppHoe leuk ziet deze avocado toast eruit? Avocado toast is en zal voor altijd mijn lieveling lunch en- of ontbijt gerecht zijn maar sinds ik geen zuivel meer probeer te drinken en zo min mogelijk brood probeer te eten moest ik met een oplossing komen. Ik heb wat geëxperimenteerd in mijn keukentje maar zie hier mijn eigen vegan flatbread. De perfecte oplossing voor mij! Gemaakt van speltmeel en plantaardige melk doet deze het zeker goed in mijn nieuwe eetpatroon. (Voor de mensen die wel nog gewoon zuivel nuttigen heb ik hier een ander flatbread recept) Ingrediënten: 400 gram speltmeel (deze) 250 ml amandelmelk (ken je deze?) 3 theelepels gedroogde basilicum 3 eetlepels olijf olie 2 theelepels bakpoeder een goede snuf zout Hoe maak je het? Meng eerst alle droge ingrediënten in een grote kom Meng de amandelmelk en olijfolie in een aparte kom Voeg nu de natte ingrediënten bij de kom met droge gemengde ingrediënten Kneed het mengsel goed. Dit kan handmatig of met een keukenmachine Is je mengsel te droog? Voeg dan nog wat amandelmelk, iedere keer per 10ml, toe Zet je deeg +- 30 minuten aan de kant met een theedoek om de kom te bedekken Verdeel je beslag in gelijkmatige stukken en probeer het zo plat mogelijk te rollen/kneden. Verhit een pan, ZONDER olie, op hoog vuur Bak je flatbreads 1 voor 1, goudbruin/krokant, in de goed hete pan. Let wel op dat ze niet aanbranden of blijven kleven aan de pan, dit gaat erg snel! Tips: Voor het verdelen en uitrollen van je deeg kan je het beste werken met vochtige handen om het plakken tegen te gaan. Blijf bij het vuur! Blijf ‘spelen‘ met de flatbreads in de pan zodat ze niet aanbranden of vastplakken. Serveertip: Serveer je flatbreads zoals ik deed met smashed avocado, komkommer, rode biet en chilli flakes of met plakjes avocado, komkommer, hummus, een gekookt ei en wat sesam zaadjes. Eet smakelijk! Share this on WhatsApp Leave a Reply Cancel Reply Your email address will not be published.CommentName* Email* Website Notify me of follow-up comments via e-mail