Al vanaf de basisschool had ik een hekel aan sporten en dan met name gymmen op school. Ik was alles behalve sportief, keek liever vanaf de bank toe en als ik dan meespeelde was ik ook nog eens de kneus die een bal tegen haar gezicht aankreeg. Nu kan ik erom lachen, maar toen écht niet. 

naomi 1

Mijn naam is Naomi de Bruijn, ik ben 20 jaar oud en HBO-Rechten student. Daarnaast run ik een eigen fotografiebedrijfje, ben ik foodblogger bij Gymjunkies en werk ik als sales-medewerker.

Van jongs af aan was ik altijd al wat forser dan de andere kinderen op school. Ik was niet alleen heel lang, maar elk samson-en-gert-koekje dat ik tijdens de pauze at kon ik gelijk op mijn buik plakken. Ondanks dat mijn moeder heel erg haar best deed om mij gezonde tussendoortjes mee te geven zoals fruit, was ik toch het mollige kindje van de klas.

 

20% korting met NUFIT

fit dutchies banner fit methode

 

De periode rond mijn 14e – 17e ben ik bij een diëtiste gaan lopen om mijn gewicht onder controle te krijgen. Daarnaast deed ik aan paardrijden en ging ik 1x per week naar de fitness. Maar zoals je natuurlijk al kan raden compenseerde dat ene dagje cardio in de week niet al het ongezonde eten dat ik naar binnen stouwde.

Het moment dat ik dacht bij mijzelf dacht ‘dit kan echt niet meer..’ was in oktober 2014. Ik was net thuis van een weekendje Londen, waar ik ’s ochtends bij het ontbijt gebakken eieren met vette saucijsjes had gegeten. Om te kijken hoe groot de schade was stapte ik op de weegschaal en tot mijn grote schrik tikte de weegschaal de 104 kilo aan. Ouch! Dit was een grote eye-opener voor mij, de druppel die de emmer deed overlopen. Via een forum waar ik toen op zat ben ik in contact gekomen met een vijftal dames die ook bezig zijn met een gezonde levensstijl. Via hun heb ik enorm veel informatie opgedaan en met hun support ben ik begonnen aan mijn weightloss-journey.

naomi de bruijn

De eerste paar kilo’s gingen er aardig makkelijk af, maar ook mijn afvalproces had zo zijn ups en downs. De ene maand ging het onwijs lekker, de andere maand kwam ik aan of stond ik stil. Het was zeker niet gemakkelijk. Niet alleen was het een lichamenlijkproces, maar vooral ook mentaal. Regelmatig kreeg ik de vraag of ik niet een beetje doorsloeg, want ja, ik was zo fanatiek aan het sporten en bezig met gezond eten. Persoonlijk vond ik dit het zwaarste gedeelte van de rit. Wanneer je omgeving een afkeer geeft aan hetgeen waar jij zo hard voor vecht, tjah.. Om je daar doorheen te slaan is best pittig.

De grootste transformatie die ik heb ondergaan is het veranderen van mijn mindset. Ik heb mijzelf zó goed leren kennen, weet nu precies waar mijn valkuilen liggen en op welke punten ik sterk ben. Dit is misschien nog wel waardevoller voor mij dan mijn lichamelijke transformatie. Vroeger dacht ik altijd ‘dat lukt mij toch niet,’ maar niets is minder waar. Waar een wil is, is écht een weg!

naomi 3

naomi 2

Inmiddels ben ik +/- 20 kilo kwijt, maar het draait voor mij nu ziet zozeer meer om dat getal op de weegschaal. De spiegel vertelt mij hoe ik eruit zie en zo af en toe laat ik mij meten. Wij fitnessers zijn immers altijd hungry for more, right? Eindelijk kan ik zeggen dat ik dol ben op mijn lichaam, ook de imperfecties heb ik leren omhelzen. Ik zou voor geen goud willen ruilen met mijn leven van 2 jaar geleden. Ik ben blij dat ik zelf het licht heb gezien en mijn advies aan jullie is dan ook om nooit op te geven. Maar probeer desondanks ook te genieten van lekker eten en alle andere dingen.

Naomi volgen op Instagram? Klik hier!

 

20% korting met NUFIT

fit dutchies banner fit methode

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

3 Responses

 1. Naomi

  Je bent een topper en voor mij een grote inspiratie en motivatie. En zo belangrijk dat je mindset is veranderd. Hier wel vele kilo’s kwijt, maar nog soms moeite met mijn eetpatroon.

  Reply
 2. Roos

  Wow echt een inspirerend verhaal! Ik heb eigenlijk hetzelfde, ik ben nu een paar kilo kwijt maar ik wil er nog 2/3 kwijt.. Mijn omgeving vind dat ik wel errug gezond bezig ben enzo en dat werkt niet echt in het voordeel voor mij. Ik hoop ooit het lichaam van jou te hebben, maar mijn buik blijft toch wat dikker en ik krijg het er maar niet van af.. Heb je nog tips voor mij?

  Groetjes Roos

  Reply
 3. Lieselot

  Hey,

  Zit in dezelfde situatie als jij voor je begon met je levensstijl volledig om te gooien. Kun je me kort vertellen wat je concreet hebt gedaan om 20kg kwijt te geraken? Heb je streng gedieet of voornamelijk gesport? Vooral cardio of kracht? Kleine, simpele tips zijn welkom.

  Grtjs

  Lieselot

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.