Deze maandag het verhaal van Lotte die jullie misschien wel kennen onder de naam @all4abs!

Vroeger

Een bloedfanatiek, rustig en verlegen paardenmeisje dat daarnaast ook nog eens turnde en voetbalde op de dagen dat ik niet op het paard zat. Dat was ik. Ik had eigenlijk nooit wat te klagen over mijn lijf, ik was dun, nog onontwikkeld en kon eigenlijk eten wat ik wou. Mijn studententijd, daar begon het gedonder.

lotte vroeger

Mijn studententijd

Ik was 16 toen ik, met HAVO-diploma op zak, voor het eerst met een loodzware rugzak naar de HAN in Nijmegen vertrok met als eerste stop: de introductieweek! Een week lang drinken, niet slapen en eten wat en wanneer je wil!

Ja dat studentenleven beviel me wel, totdat ik de uitwerking daarvan op de weegschaal begon te zien. Broeken paste niet meer, mijn conditie werd mijn grootste vijand en ik kreeg veelvuldig te horen: ‘joh, Lot, je geniet wel van het leven, ofniet?’. Enerzijds zijn dat de opmerkingen waarvan je door de grond zakt, maar anderzijds waren het onder andere die opmerkingen die mij hebben doen besluiten dat het anders moest.

lotte vroeger 2

Verandering van levensstijl

Mijn eerste stappen waren het laten staan van alcohol, fastfood en het aangaan van een lidmaatschap bij de plaatselijke sportschool. Daar ik de dingen in het leven vaak in extremen doe, was het eraf werken van de kilo’s geen hele grote moeite voor mij.

Wat voor mij de grootste uitdaging werd is om mijn lijf de rust en tijd te gunnen die het eigenlijk gewoon heel hard nodig had. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de overgang tussen niet sporten, veel fastfood eten en veelvuldig drinken naar zes keer per week sporten, vrijwel alleen low-carb maaltijden eten en geen druppel alcohol meer nuttigen een flinke schakeling is voor je lijf.

lotte bos

 

Het werd voor mij al snel zwart of wit: gezond of ongezond en niets zat daar meer tussenin. Getallen waren mijn beste vrienden, zij gaven mij de controle over mijn eigen lijf, althans dat dacht ik. Niet wetende dat er ook een andere kant aan het verhaal zat ging ik vrolijk verder met waar ik mee bezig was. Mijn omgeving begon zich zorgen te maken en al snel volgde de opmerkingen: ‘Joh, Lot, je wordt nu wel erg dun he?’. Deze keer trok ik me daar echter weinig van aan. Tot het moment dat ik het zelf ook niet meer in de hand had en mijn lijf begon te bokken tegen het gewichtsverlies. Mijn huid werd bleek, mijn haar werd dof en zelfs met 20 graden had ik het nog steeds best ‘fris’.

lotte homepage

Steuntje in de rug!

Door de hulp van mijn omgeving, vriendinnen en familie heb ik uiteindelijk de overstap weten te maken en draaide de getallen weer in mijn voordeel. Ik voelde me steeds beter, had meer energie en ook mijn zelfvertrouwen nam weer toe! In de daaropvolgende periode ervaarde ik voor het eerst weer dat ik ook kon genieten van alcohol en ‘ongezonde’ voeding zónder dat ik erna de drang kreeg om extreem te gaan sporten of mijzelf er slecht om voelde.

Een balans ontstond langzaam maar zeker met gezond eten en plezier hebben in het sporten als rode draad. Ook nu heb ik nog wel eens ochtenden dat ik opsta en denk: vandaag ga ik er keihard tegenaan want ik wil zichtbare buikspieren voor de zomer en ik moet daarvoor een vetpercentage hebben van…… Maar andere ochtenden sta ik op en denk ik: Lot, je voelt je lekker, hebt plezier in het sporten, bent gelukkig, kan genieten van het leven en dát is het belangrijkste.

Ik weet dat sommige het wellicht niet met me eens zullen zijn maar ik vind dat gezondheid duurzaam moet zijn en niet in de weg moet staan bij het genieten van het leven. Met deze instelling krijg je misschien niet die geweldige spierdefinitie waar ik ó zo lang op gebrand was, maar hé: ik ben gelukkig, voel me top en ben trots op mijzelf en dat gun ik iedereen!

Benieuwd naar meer foto’s van hoe fit Lotte nu is? Instagram!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.