De meeste transformaties die op onze page voorbij ziet komen zijn dames. Omdat wij vinden dat transfo’s van mannen net zo knap zijn en vrouwen dan nog eens wat fitte lichamen zien hebben we vandaag een man! René gooide zijn leven om en dat lees je nu op Fit Dutchies!

Wat was voor jou het keerpunt?
3 oktober 2010, een dag die voor altijd mijn leven zou veranderen. Op die dag had ik een afspraak staan bij de de tandarts en die kwam met de medeling dat als ik niet zou stoppen met zoveel frisdrank te drinken, hij mij niet verder zou behandelen. Hij had ook gelijk, ik dronk ongeveer 2 liter cola op een dag en woog toentertijd 110 kilo!

rene vroeger

Vanaf het moment dat de tandarts zei dat hij mij niet meer zou kunnen behandelen, besloot ik het anders aan te pakken.Van de een op de andere dag dronk ik geen cola meer. Ik merkte hier gelijk het effect van; ik had minder energie en ging steeds vroeger naar bed. Echter had dit ook een positief effect: ik raakte in ongeveer 1,5 week 5 kilo kwijt. Toen ik dat merkte besloot ik voor mijzelf: nu zijn er geen excuses meer en ga ik ook 3 keer in de week sporten!

Zo gezegd zo gedaan. Ik ben bij een sportschool bij mij in de buurt gaan sporten ( 3 keer in de week cardio) en voor dat ik het wist was ik in januari 30 kilo kwijt!

rene transfo

En toen?

Toen ben ik een hele tijd op hetzelfde gewicht gebleven en deed ik nog steeds alleen maar cardio. Daar kwam in november  2011 verandering in. Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met “krachttraining”.

Ik deed samen met mijn toenmalige buurman een lesje Les Mills Bodypump bij onze sportschool. Ik weet nog heel goed dat ik de dagen daarna zoveel spierpijn had dat ik zelfs moeite had om mijn bed uit te komen, maar ik voelde mij zo goed dat ik zoiets had gedaan.  Ik ben toen 2 jaar lang gaan bodypumpen, maar zag nou niet echt resultaten.

Strongmanrun

Toen kwam mijn toenmalige buurman met het voorstel om met onze vriendengroep de strongmanrun te gaan lopen. Dit is een 18 km lang obstakelparcours. Dit leek ons heel gaaf om te doen, en voegden daad bij het woord.

Ik ben mijzelf toen meer gaan verdiepen in sport en voeding en kwam er achter dat als je echt resultaten wilt boeken je echt beter op je voeding moet gaan letten. Dus besloot ik dat te gaan doen.. Ik ging heel erg op mijn voeding letten en werd steeds droger, heel droog zelfs, maar omdat ik veels te weinig at bleek ik al mijn spieren op te vreten.

Ik merkte na de strongmanrun dat ik niet echt meer een doel had, waardoor ik heel snel weer op een vetpercentage zat van ongeveer 15 procent. Ik ging veel uiteten en at alleen maar ongezond. Ik bleef wel sporten, maar het mocht niet baten. Ik was ongeveer weer terug bij af.

Opnieuw oppakken!

Toen begon ik in augustus  2014 weer serieus met sporten en eten. Ik had weer dat punt bereikt:nu is het genoeg geweest, nu ga ik goed op mijn eten letten. Ik heb toen informatie gevraagd aan mensen in de sportschool, wat zij ongeveer aten en wat voor verhoudingen zij namen. Ik ben toen gaan experimenteren wat voor mij het beste werkt.  Ik ben gaan experimenteren met diverse eetschema’s en trainingsschema’s. Ik kwam er achter dat full body schema’s het beste voor mij werkten en dat ik qua eten ik heel divers moest eten.

Waar sta je nu?

Nu, een jaar later op augustus 2015 weeg ik ongeveer het zelfde als een jaar geleden, maar is de verhouding van spier en vet anders: meer spieren en minder vet!

Als ik nu terugkijk op deze 5 jaar ben ik niet alleen qua uiterlijk veranderd, maar ben ik ook van binnen totaal veranderd. Ik ben zoveel zekerder geworden,  durf ook te zeggen wat ik zelf vind en als ik iets niet wil dan zeg ik dat gewoon.

Voorheen deed ik altijd wat anderen wilden en niet wat ik wilde.  Wat ik vroeger ook niet durfde was mijn haar kort knippen aangezien ik altijd lang haar heb gehad. Ik had altijd de gedachte dat ik een bollere kop zou krijgen als ik het korter zou knippen. Een hele gekke gedachte maar in mijn hoofd was het de waarheid maar nu voor het eerst in 25 jaar heb ik kort haar en zie ik dat het me goed staat!

rene strongman

”Door fitness haal ik het beste uit mijzelf!”

Mijn tip voor iedereen die wil afvallen of aankomen: begin met kleine stappen, visualiseer je doel, geniet van het proces. Terugval hoort erbij, laat je kop op dat moment niet hangen en als iets je niet lukt? Vraag om hulp! Er zijn altijd mensen die bereid zijn te helpen in het proces!
Wat zij

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!