Van ongelukkig in een zwak en pijnlijk lichaam naar fit in een lichaam wat sterker is dan ooit. Mijn verhaal begint met een dikke buik en pijnlijke gewrichten en nu train ik voor mijn eerste bikini fitness wedstrijd!

In 2008 kreeg ik een knieblessure die langdurig aanhield en om deze reden heb ik het grootste deel van mijn jeugd niet gesport. Dit maakte voor mijn figuur en gewicht niks uit, ik at wat ik wilde en kwam geen gram. Vanaf 2012 bracht ik mijn dagen vooral door op de bank, onder een dekentje met een reep chocolade of iets ander lekkers. Totdat ik op een gegeven moment begon te merken dat ik niet meer kon eten wat ik wilde zonder aan te komen. In 2013 begon ik beetje bij beetje aan te komen maar op dit punt maakte het mij niets meer uit. Ik had een vaste relatie waarin ik niet gelukkig was en ik deed nergens meer moeite voor.

Begin 2015 ging deze relatie uit en zag ik wat er van mij geworden was. Er moest iets veranderen, maar hoe? Via Instagram kende ik de Bikini Body Guide van Kayla Itsines (check deze blog van Suzanne eens), ik zag de transformatie foto’s en wilde dit ook. Ik kocht het programma en ging, op mijn kamer, hiermee aan de slag. Ook gooide ik mijn eetpatroon om, ik at veel groente en fruit, geen ongezonde snacks meer.

Ik zag al snel resultaat, maar ik had ook erg veel last van mijn knieën en ik merkte dat ik steeds minder van de oefeningen kon doen. Ik besloot om naar een fysiotherapeut te gaan die gespecialiseerd was in knieblessures. Hij heeft toen vastgesteld dat de spieren om mijn knieschijf erg zwak waren en dat hierdoor mijn knieschijf niet goed op zijn plek bleef zitten. Mijn knie werd ingetaped en ik moest in een sportschool beginnen met elke dag 1 uur fietsen. Na een maand had ik al veel minder last van mijn knieën en mocht ik beginnen met wat krachttraining.

 

kayla
 

Ik vond het in het begin heel eng want ik had zoiets nog nooit gedaan en ik was erg bang dat de pijn weer terug zou komen door het trainen. Dit gebeurde niet en ik kreeg plezier in het sporten. Na 2 maanden hoefde ik niet meer naar de fysio en kon ik op eigen houtje de sportschool verkennen. Ik was nog steeds alles behalve tevreden over hoe ik eruit zag en wilde dat hier toch wel snel verandering in ging komen. Ik had weinig kennis, at 1200 calorieën en deed elke dag 1 uur cardio. Niet gezond!

Toen ik mijn huidige vriend leerde kennen begon ik steeds meer te lezen over fitness en voeding. Ik verdiepte mij in macro’s en maakte trainingsschema’s voor mijzelf. Ik verhuisde naar Arnhem en ging trainen in een mooie grote sportschool met veel mogelijkheden. Ook ging ik een Instagram pagina bijhouden. Op deze manier heb ik van juni tot december getraind. Ik had veel vooruitgang geboekt en was erg tevreden over hoe ik eruit zag. Toch had ik op een gegeven het gevoel dat ik niet meer echt vooruit kwam en ik had geen concreet doel meer.

gaby 3

Op Instagram las ik veel over Bikini Fitness, iets wat mijn interesse zeker had. Ik volgde meerdere meiden die in wedstrijdvoorbereiding zaten en ik wilde er alles over weten. Het leek mij ook wel leuk om te doen dus begon ik mij hierin te verdiepen. In januari hakte ik de knoop door en had ik een intake gesprek met mijn coach. Ik besloot om in oktober mee te willen doen met de Atlas Cup in de klasse Bikini Fitness. Ik kreeg een strak train- en voedingsschema en begon zo mijn weg naar het podium. Ik startte met een vetpercentage van 21% en op het moment ben ik al gedaald naar 15,6%.

Op dit moment doe ik 4 keer in de week krachttraining en 1 keer een kettlebell training. Ik eet 1900 calorieën per dag en mag 1 cheatmeal per week. Het is een zwaar en moeilijk proces maar ook ontzettend leuk en leerzaam. Ik heb in het trainen mijn passie gevonden én ik wil mij gaan scholen tot personal trainer. Ik weet hoe ongelukkig ik was met mijn lichaam en ik wil anderen in een zelfde situatie helpen naar een gezond en sterk lichaam.

gaby 4

 

Ik ben nog niet bij mijn doel maar als ik terug kijk naar waar ik vandaan kom ben ik ontzettend trots op mijzelf.

 

psst; sport tights met kortingen tot 40%? Hier!

Sports female NL 280416 - 310916 336x280

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.