Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Ester, 40 jaar (red: wij vroegen ook om haar paspoort!) woon in Breda en sinds een jaar heb ik mijn levensstijl volledig omgegooid. Leuk om mijn journey te mogen delen op Fit Dutchies!

ester zakynthos

Hoe liep jij er vroeger bij?

Ik ben tot mijn 19e altijd slank, zelfs dun geweest! Ik deed niet aan sport, at alles wat los en vast zat, ging veel stappen en kwam geen grammetje aan. Op mijn 20e ging dat veranderen: werden truitjes te klein, paste mijn broeken niet meer en nog dacht ik niet: oppassen Es!

Ik stelde het iedere keer uit, kocht ik toch een maatje groter? Tot ik er niet meer tegen kon en ik ging lijnen. Jaren lang had ik een haat-liefde verhouding met eten, ging ik van maat 36 naar 46 en terug naar 40.

Maar je besloot toen dat het genoeg was?

4 jaar geleden werd zelfs maat 46 werd te klein, was ik vaak moe en voelde ik me onzeker. Toen ging de knop écht om. Geen liters cola, geen enorme zakken chips, snoep en veel vette happen meer, gewoon goed eten en af en toe natuurlijk zondigen mocht natuurlijk best. In een jaar tijd viel ik 25 kilo af. Ik voelde me beter, energieker en paste weer in maatje 38.

ester gym

Dit hield ik 2 jaar vol, tot ik vorig jaar ben begonnen met sporten, omdat ik nog wel iets strakker wilde worden. Eerst cardio 1-2x in de week maar steeds vaker ging ik toch het krachthonk in, veel leuker en uitdagender! Ik ging lezen op blogs over gezonde voeding, trainingen en raakte steeds enthousiaster. Mijn eetpatroon ging vanaf dat moment volledig om en het werd een “lifestyle” welke ik dus ook deel op Insta (dit zorgt ook voor bergen inspiratie!)

ester transformatie

Wat eet je nu dan zoal?

Zo eet ik bijvoorbeeld praktisch geen brood meer (of af en toe spelt-, zuurdesem), kook ik niets meer uit een pakje maar alles vers, eet ik bijna geen geraffineerde suikers en alleen langzame koolhydraten en dat heeft, samen met fitness (4-5x per week) gezorgd voor nog eens 10 kilo eraf, een strakker lichaam en zit zo veel lekkerder in mijn vel, nooit gedacht dat ik ooit een maatje 34-36 zou kunnen dragen!

Natuurlijk eet ik ook wel eens iets “slechts” ik ben ook gewoon een mens haha, maar verlies me niet in enorme vreetbuien en eet liever iets gezonds wat net zo lekker of soms zelfs lekkerder is.

ester flex

Ook last van de typische vooroordelen?

Sommige mensen in mijn omgeving snappen het niet, denken dat ik leef op blaadjes sla en mezelf uithonger maar ik heb werkelijk nog nooit zo lekker en smaakvol gegeten als het laatste jaar (én veel meer). Het “nadeel” van deze sport is overigens wel dat het een verslaving wordt en je nooit tevreden bent, je wil iets meer spieren hier, beetje strakker daar, zoekt iedere keer uitdagingen in oefeningen en gewichten maar hè, er zijn ergere verslavingen te bedenken dacht ik zo.

 

 Ik zou niet anders meer willen, was ik er maar eerder aan begonnen!

Hoe gaan jullie om met die drive om beter te worden?

 

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

4 Responses

 1. Caroline

  De transformaties vind ik altijd erg leuk om te zien en lezen. Ondanks dat ik door mijn handicap nooit zo ver zal komen. Eerlijk is eerlijk..deze vind ik niet mooi. Maar ik heb wel bewondering voor het doorzettingsvermogen en de gehele transformatie!

  Reply
  • Jordi Sloots
   Jordi Sloots

   Hoi Caroline,

   Wat vervelend! Ook met handicap kun je natuurlijk een hoop bereiken, mentaal kun je ook groeien!

   Wat voor een handicap heb je als ik vragen mag?

   Over je reactie op dit verhaal: gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde idealen maar zie je wel in hoeveel pijn en moeite dit heeft gekost!:)

   Groetjes,

   Jordi

   Reply
 2. Daisy

  knap hoor! ik vroeg me af of je werkt Ester? is dat lastig te combineren of is het een kwestie van plannen?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.