Mijn naam is Naomi, ik ben 27 jaar en kom uit net noorden van Nederland. Ik ben gevraagd om mijn verhaal te doen nadat ik begin februari mijn transformatie plaatste op Instagram. Vandaag vertel ik je mijn weg naar deze transformatie toe.

Vroeger heb ik nooit problemen gehad met mijn gewicht. Mijn moeder kookte altijd erg gezond, mijn lievelingseten als klein meisje was spinazie en de mensen met ‘overgewicht’ in onze enorme familie zijn op 1 hand te tellen.  Toch kwam er een moment waarop ik begon te groeien…

Om precies te zijn gebeurde dit toen ik op mijzelf ging wonen. Wat een vrijheid! Ineens kon ik iedere dag zelf bepalen wat ik ging eten. Dit resulteerde in het feit dat ik in de plaatselijke supermarkt blind mijn lievelingspizza kon vinden en liters cola dronk. Om nog maar te zwijgen over de koekjes en chocolade die ik wegwerkte!

ibsiga 4

Gezelligheidseter

Ik ben opgegroeid in een groot gezin met 4 broers en 2 zussen. Ik was dus aan  een hoop drukte en gezelligheid gewend. Toen ik op mijzelf ging wonen viel ik in een gat. Een leeg huis, niemand om tegen te praten en een leeg gevoel. Nu ik eraan terug denk heb ik waarschijnlijk die ‘leegte’ willen vullen met eten. Eten stond voor mij namelijk altijd symbool voor gezelligheid. Van de momenten dat we thuis met zijn alles aan de tafel zaten vroeger genoot ik het meest!

Het besef dat er iets moest gebeuren kwam in de zomer van 2013 toen ik weer eens met mijn zus de stad in ging om te shoppen en niets meer mooi stond. Ik werd er alleen maar down van en wilde ook niet meer een pashokje in. Ik wist toch wel dat, wat ik in de spiegel zou zien, me niet gelukkig zou maken. Wat mijn gewicht precies was op dat moment weet ik niet. De weegschaal kwam ik niet eens meer op maar ik gok dat ik zo rond de 75kg was.

naomi vogelsang transformatie

Clean-eter

Thuis pakte ik mijn laptop erbij en ben ik gaan googelen. Ik kwam uit bij het principe van ‘clean eten’. Het plan was om te gaan eten zoals onze voorouders dat deden. Vlees, groenten, noten, zaden en pitten. Hier hoorden suikers, witte meelproducten en kant en klare pakjes en zakjes dus niet bij. Ook de Cola werd afgezworen.

Na een maand of drie kwam ik erachter dat dit voor mij te rigoureus was. De cheat-maaltijden werden cheat-weken, welke cheat-weekenden werden en voor ik het wist was ik terug bij af. Ik heb op dat moment ervoor gekozen om ‘normaal’ te eten en niet teveel bezig te zijn met voeding.

ibsiga 2

Een nieuwe start

In april 2014 gaf ik het opnieuw een kans. Deze keer koos ik ervoor om naast mijn voeding ook de beweging aan te pakken. Ik startte dus met volledig ‘clean’ eten en daarnaast ging ik twee keer per week hardlopen. Dit was voor mij niet genoeg en daarom schreef ik me in bij de sportschool. 3x per week was ik er te vinden voor krachttraining! 4 maanden later (in augustus 2014) woog ik 60kg en zat ik beter in mijn vel dan ooit tevoren.

In september begon een nieuw schooljaar en de feestdagen volgden al snel. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de laatste 3 maanden van 2014 niet heel gezond heb gegeten, maar dat geeft ook niet. Wel merkte ik dat ik vaak een opgeblazen gevoel had en een ook slechte huid.

Ik koos er daarom voor om heel januari suikervrij te eten om mijn lichaam te ‘resetten’. Dit is gelukt en sinds begin februari ben ik nu begonnen aan een nieuwe stap: IIFYM (Red: ”If It Fits Your Macros; hierbij probeer je flexibel te diëten en kun je bijvoorbeeld best wat ongezonds pakken wanneer je nog calorieën over hebt voor die dag!”)  Want ik heb nu nog maar 1 doel: abs (deze killer ab workout al gezien?)!!!!

 

 

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.