“Je bent jong en fit, deze klieren zijn waarschijnlijk gewoon opgezet door een allergie die je hebt.” Gedeeltelijk had mijn internist gelijk. Ik ben pas 20 jaren jong, was dagelijks in de sportschool te vinden en voelde me, op wat huidklachten na, beter dan ooit tevoren. Mijn huidklachten waren dan ook waarom ik naar het ziekenhuis ging.

Ik had ook een bult in mijn nek, maar die zat me verder niet in de weg ofzo. Achteraf heb ik deze bult, samen met alle doktoren die ik gesproken heb, enorm onderschat. 

Ik ging op 5 oktober 2016 terug naar het ziekenhuis om uitslag te krijgen van de biopsie die ik de week ervoor gehad had. Ik ging er meer naar toe om bevestiging te krijgen dat ik een gezonde jongeman was. Toen ik in de wachtkamer zat was ik mijn dag aan het inplannen. Ook had ik mijn sporttas al bij me om na de tijd door te gaan naar de sportschool.

lars van vuuren gym

Mijn naam werd geroepen en ik nam plaats in het hokje van de internist. Hij begon: ”hoe voel je je? Nog altijd fit?” Ja ja ja, zeg nou maar dat ik gezond ben dacht ik?! ”Uit de biopsie is toch wat gekomen” en hij was even stil. Toen ging die verder: ”We hebben de ziekte van Hodgkin gevonden”.

Alles stond voor mijn gevoel even op pauze. Ik? Hodgkin? KANKER?! De meerderheid van de woorden die toen nog uit de mond van de internist kwamen heb ik niet meer meegekregen. Niemand had dit zien aankomen en het kwam dan ook echt als een klap binnen. Ik liep het ziekenhuis in als gezonde jongen en een half uur later had ik de stempel met ‘ZIEK’ op mijn voorhoofd. Ik vond het erg moeilijk te bevatten.

Mijn behandeling vindt nu plaats bij het UMCG in Groningen. Ik moet 6/7 chemokuren ondergaan en iedere kuur bestaat uit 2 keer aan het infuus. Iedere kuur duurt 28 dagen waarbij ik op dag 1 de eerste ronde heb en op dag 15 de tweede. Vandaag is het dag 15 en typ ik dit verhaal terwijl ik in de auto zit naar het ziekenhuis. De zenuwen heb ik redelijk onder controle, maar een ziekenhuis blijft een nare plek om te zijn.

lars van vuuren hodgkin

Ik heb de verkeerde kaart getrokken maar ik zal het er mee moeten doen. Vanaf het moment dat ik het te horen heb gekregen ben ik positief gebleven en dat betekent niet dat ik er niet verdrietig om geweest ben. Ik heb namelijk in het begin ook wel de nodige tranen laten vallen.  Het is op het moment dat ik dit schrijf zo’n 6 weken geleden dat ik het nieuws te horen kreeg.

Het duurde even voordat ik weer structuur kreeg in mijn leven, alles stond op zijn kop. Moet ik nou ziek zijn voor een lange periode en moet alles wat ik wilde stil staan? Geen sportschool meer, geen YouTube meer, geen werk meer, geen school en noem maar op. Nee, dit ga ik niet laten gebeuren heb ik tegen mezelf gezegd. Ik moet verplicht door een rot periode gaan, dan wil ik er ook zo veel mogelijk positiefs uit gaan halen. Daarom heb ik besloten mijn verhaal te gaan delen met de wereld.

Ik hoop hiermee mensen te kunnen inspireren en motiveren op welke manier dan ook. Mijn gezonde levensstijl en positieve mindset gaan mij door deze tijd heen slaan en ik wil die boodschap op andere mensen overbrengen. Wacht niet tot dat je ziek bent voordat je een gezond leven begint en laat tegenslag je niet weerhouden van het behalen van dromen.

Deze boodschap wil ik delen op social media en heb daarom mijn Instagram en YouTube pagina gestart. Ook wil ik mijn verhaal op papier zetten en daar wellicht een boek van laten maken, wie weet. Ik moet mijn dalperiode nog ervaren, maar ik wil jullie daarin meenemen en laten zien hoe ik mijzelf daar doorheen sla.

lars van vuuren

Ik weet zeker dat wanneer dit achter de rug is, ik de hele wereld aan kan. Er staan nog een hoop uitdagingen op mij te wachten maar ik ben er klaar voor en zal er alles aan doen om zo sterk mogelijk door deze tijd heen te komen. Wanneer ik het kan, kun jij het ook! De juiste mindset is de sleutel, daar geloof ik heilig in en sterker nog, ik zal het de komende maanden bewijzen!

“It’s not the blowing of the wind that determines your destination, it’s the set of the sail.”
-Jim Rohn-

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor het lezen van mijn verhaal en Jordi Sloots, jij enorm bedankt voor deze kans om mijn verhaal te kunnen delen.

Wij wensen Lars enorm veel sterkte toe de komende tijd.
Hem volgen zou hem enorm helpen en dat kan op Instagram & Youtube!

 

 

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

 1. Marvin | Voeding-en-fitness.nl

  Wat een heftig nieuws. Iets wat je, als 20-jarige fitte jongen, zeker niet ziet aankomen. Goed dat je er positief onder bent, dat gaat je zeker helpen. Heel veel sterkte Lars!

  Reply
 2. Anja

  He Lars, ik lees met een traan in m’n ogen jouw verhaal!! Maar, ik kan niet anders zeggen, dan dat ik het heel knap van je vind hoe je zo doorgaat!! Ik ben op jouw en je ouders enorm trots!! Ik denk aan jullie, en zet ‘m op!!
  Knallen, jij kan dat!!
  Groetjes Anja
  ( van de camping)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.