Daar ging ik dan bepakt en bezakt in aller vroegte richting Schiphol. Een maand lang mocht ik me wanen in de prachtige landschappen van de United States. De mooie nationale parken en de eigenheden van de verschillende staten. Nu ik dit typ zit ik heerlijk onderuit gezakt in mijn stoeltje met uitzicht op de Pacific Ocean om af en toe afgeleid te worden door zeeolifanten die met veel geweld een plekje op het strand willen bemachtigen. Zeeolifanten, seriously? 
Schermafbeelding 2015-09-07 om 13.14.58
Inderdaad ja, die zeeolifanten hebben mij een hoop inspiratie gegeven en verdienen dus op zijn minst de hoofdrol in mijn artikel. Want ik heb niet alleen genoten van de Amerikaanse natuur, maar zeker ook van de Amerikaanse eetgewoonten. Tja, en bij het aanzicht van zo’n zeeolifant word je toch weer even met beide benen op de Amerikaanse grond gezet. Alhoewel ze zeggen dat zwemmen goed is voor je vetverbranding is dat aan zo’n beesie met een gewicht van +/- 2300kilo niet af te zien.

Maar, hoe blijf je in hemelsnaam fit als het 50 graden is, dus je alleen al klokkende oksels krijgt bij het denken aan sporten. Hamburgers goedkoper zijn dan salade (en zo’n maand weg al duur genoeg is dus je portemonnee ook altijd de kant van de hamburger kiest). Je 3 liter cola krijgt in een restaurant en ze je aankijken alsof je net verteld hebt dat er nog meer landen bestaan dan alleen Amerika, als je geen gratis refill neemt. Je cereal zoveel suiker bevat dat zelfs een zeeolifant Speedy Gonzales wordt. Nou… dan is het gewoon een goed moment om te denken “whatever het is vakantie” en lekker te genieten (met mate).

Genieten met ‘mate’ werd voor mij dus ook ontbijten met brownies (het ontbijt in mijn hotel had serieus alleen maar brownies), middag eten bij de MacDonald’s en tijdens het avondeten een goeie steak. “Ben je dan niet 20kilo aangekomen?” zul je je afvragen. Nee hoor, ik ben vast gezegend met een uitmuntend verteringsstelsel dat gewoon wat overuren draaide. Maar ik moet ook eerlijk bekennen dat we de rest van de maand een camper gehuurd hebben en ik dus redelijk gezonde maaltijden kon inslaan. Maar dit heeft mij allemaal wel aan het denken gezet, want wil deze levensstijl nou per direct zeggen dat je niet fit bent?
Schermafbeelding 2015-09-07 om 13.14.28
Want wanneer ben je een fit dutchie, is een vraag die we geregeld krijgen. Ben je fit als je de halve marathon kan lopen, ben je fit als je abs zichtbaar zijn? Wanneer ben je fit? In mijn ogen is dit voor iedereen anders. Elk lichaam is anders. Voor de een werkt het om zijn calorieën te tellen, voor de ander werkt dit averechts. Ik heb heel de dag door honger, dus ik word er persoonlijk zwaar ongelukkig van om bij te houden wat ik eet. Zou er een dagtaak bij hebben.

Wat ik hiermee allemaal wil zeggen is dat je ‘fit zijn’ niet te letterlijk moet nemen. Ook wij van Fit Dutchies eten niet alleen gezond en zijn niet alleen maar bezig met sporten. Ook wij gaan soms naar de McDonald’s en hebben de zogenoemde cheat days. Alhoewel mijn cheat day in Amerika ongeveer 720 uur duurde, ben ik er echt niet minder ‘fit’ door geworden. Fit kun je zijn in alle soorten en maten, zolang jij maar goed in je vel zit, happy bent en energie hebt. Een lach op je gezicht is zoveel belangrijker dan die buikspieren onder je shirt. Je buikspieren lachen immers niet terug en ik meen het serieus, maar van flexen ga je boos kijken.

P.S. Ook al is het echt de meest kromme vergelijking die je uit mijn mond zal horen komen…. Die zeeolifanten zagen er ook intens gelukkig uit.

P.P.S. ik ben trouwens ook geen fat dutchie geworden, maar de titel is waarschijnlijk wel de reden geweest waarom jij dit artikel bent gaan lezen.

 

 

 

About The Author

Blogger

6 Responses

 1. Naomi

  Amen voor dit stuk! Inderdaad wat is een fit dutchie? Dat is voor iedereen anders.
  En wat fijn dat een paar cheatdays, je niet in een zeekoe hoeven doen veranderen.

  Reply
  • Vera

   Haha echt he, alhoewel ik best een dagje een zeekoe zou willen zijn. Wat een leven hebben die beesten! Bedankt voor je reactie!

   Reply
 2. Marvin

  Op zulke momenten mag je best even wat minder streng voor jezelf zijn, je moet ook genieten! Ik wil trouwens ook ooit nog eens naar Amerika toe 🙂

  Reply
 3. Michelle

  Super leuk stuk! Ik heb mezelf ook vaak afgevraagd wat “fit” is. Dat is voor iedereen verschillend! Voor mij is het een samenwerking tussen lichaam en geest, dus als je jezelf happy voelt zal je lichaam dit waarderen en als je goed voor je lichaam zorgt vice versa. Ik vind het ontzettend stoer van je dat je deze reis hebt gemaakt en super leuk dat je dat met ons wilt delen!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.