Ik heb nog nooit een foto zoals deze van mezelf laten zien, maar hier zie je mijn veranderingen goed. Beetje bang om dit te posten ben ik wel, maar omdat ik veel vragen krijg van (jonge) meiden die graag willen afvallen, wil ik laten zien dat alleen afvallen niet altijd is wat je gelukkiger maakt. Of je nou wilt afvallen of aankomen, ook ik heb er anders uit gezien en hopelijk geeft dit je wat motivatie om nooit op te geven. Denk aan je doelen en blijf positief.

Sommige mensen denken dat het vanzelf gaat, maar je moet er nou eenmaal wat voor doen. Iedereen begint ergens en iedereen heeft het in zich om te veranderen. Geloof me! Als je in jezelf gelooft weet ik zeker dat het goed komt met jou. Onze tips kunnen je daarbij wellicht nog een stapje verder helpen!

progress yv 2

Waar het allemaal begon

Mijn verhaal begon in 2011 nadat ik gestopt was met turnen.  Ik trainde vrij veel en was gewend aan de lichaamsbeweging. Ik had een sterk lichaam met spieren, een goede conditie en ik wist precies wat mijn lichaam aan kon.  Toen ik 16 jaar was ben ik na 10 jaar gestopt vanwege een rug blessure.  Ook kreeg ik andere sociale interesses.  Ik wilde lekker uitgaan op zaterdag, zonder dat ik de volgende ochtend fris en fruitig bij de training moest staan. Daarnaast kreeg ik het ook nog drukker met school.

Na heel wat denken was stoppen mijn besluit. Ik baalde best wel. Het was mijn grote passie en ik mis het nog steeds. Toch vond ik de vrije tijd die ik er mee kreeg wel fijn. Ik genoot van lekker eten en veel feestjes. Mijn lichaam veranderde. Dit kan je zien op de eerste foto. Eerst had ik het niet door, maar na een tijdje voelde ik mij niet meer lekker in me lichaam. Mijn zelfvertrouwen daalde en ik voelde mezelf minder sterk en gelukkig. Hier wilde ik iets aan veranderen. Mijn doel was afvallen. En nou had ik heus niet enorm overgewicht, maar mijn lichaam was gewoon niet meer als eerst en dat voelde niet fijn.

Er moest iets veranderen

Ik ging minder eten en steeds vaker naar de sportschool. In het begin waren het kleine veranderingen, maar ik wilde steeds meer. Op een gegeven moment ging ik 6 keer naar de sportschool om dan een uur lang op de crosstrainer te staan. Het was super saai, maar als ik klaar was voelde ik me goed. Mijn voeding was totaal niet gezond. Dat besefte ik toen niet, maar dat begon ik wel te voelen. Ik at overdag bijna alleen maar fruit en mijn lichaamsgewicht daalde tot 46 kilo. Ik ben niet groot (1.58m), maar ik was echt te licht. Dit kan je zien op de tweede foto.

Voeding en bewegen werd een obsessie. Mijn broeken zaten allemaal slecht, mijn vormen verdwenen en ik voelde me energieloos. Dit heeft ongeveer een jaar geduurd, tot ik besefte dat ik het anders wilde. Ik was dan wel 12 kilo (!) lichter, maar mijn lichaam liet me in de steek.

 

Hoe pakte ik dit aan?

Ik wist dat er iets moest veranderen. De mensen in mijn omgeving hebben mij laten inzien dat het ook anders kan. Ik ben me gaan verdiepen in voeding, ik ruilde cardio in voor gewichten training en ik besloot 6 keer op een dag te gaan eten. Binnen no-time had ik me energie weer terug en ook mijn lichaam veranderde iets. In het begin vond ik dit niet fijn, maar mijn spieren kwamen terug en de sportschool werd mijn passie.

yvvv

En nu?

Ik heb nu een gezond gewicht en mijn doel is niet meer om af te vallen, maar om sterk en fit te zijn. Tuurlijk wil ik nog steeds het liefst strak eruit zien, maar dat is iets anders als dun. Een lichaam mét vrouwelijke vormen. Ik voel me nog steeds wel eens onzeker en ik heb nog steeds  wel eens moeilijke momenten met voeding, maar ik beslis nu verstandig en weet wat er beter is voor mijn lichaam.Natuurlijk kun je het 6 keer in de week trainen samen met mijn voeding nog steeds een beetje obsessed noemen. Maar toch is het totaal anders.  Ik doe het met een ander doel en omdat ik er plezier uit haal.

Ik voel me op het moment super fit, sterk en gezond. En dat is hopelijk op de laatste foto wel een beetje te zien. Het duurde even, maar ik werk er hard voor en ik ben dan stiekem soms ook wel een beetje trots.

Hopelijk kan ik je met mijn verhaal inspireren op wat voor manier dan ook. Ik heb iets teveel gewicht gehad, maar ook iets te weinig. Uiteindelijk heb ik een balans gevonden en hopelijk vindt jij die ook!

Ik heb zelf nog heel wat doelen om te bereiken en ik ben nog steeds iedere dag bezig met mijn lichaam. Alleen op positieve manier. Ik heb op een gezonde manier geleerd om te gaan met mijn lichaam en het is dan ook echt een dagelijkse bezigheid. Hopelijk laten de foto’s goed zien wat voeding en training met je lichaam doet.

Ik weet hoe het is om niet lekker in je vel te zitten en de enige die daar wat aan kan veranderen ben jij zelf. Iedereen is mooi zoals die is, zolang jij jezelf maar lekker en goed voelt!

 

 

banner ebook new

 

 

About The Author

Yvonne van Haastregt
Blogger & Coach

Studente Voeding en Diëtetiek, Gym addict, Weight lifter, Clean food, Runner en Health lover. Neem een kijkje in mijn levensstijl en raak geïnspireerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.