Bij een verantwoorde levensstijl horen ook verantwoorde keuzes. Er zijn honderden, zo niet duizenden manieren om op je gezondheid te letten door middel van diëten, sporten en allerlei andere zaken. Maar waarom moet het roer altijd compleet omgekeerd worden? Wat denk je van bepaalde maaltijden anders invullen met bijvoorbeeld eiwitrijke producten?

De komende periode zul je op onze blog drie verschillende recepten zien waarbij we zo’n eiwitrijk product als basis hebben gebruikt. Voor deze recepten hebben we namelijk gekozen voor ‘’My authentic Greek yoghurt by Kri Kri’’ door het hoge eiwitpercentage en de heerlijke smaak.

Het zou zomaar kunnen dat jij Kri Kri al kende van Kri Kri ‘’Yogood’’. ‘’My Authentic’’ is namelijk de vernieuwde naam van dit product dat verder net zo lekker is gebleven.

What’s so special?
Kri Kri is authentieke Griekse yoghurt die al sinds 1954 ondersteunt in jouw weg naar een gezondere levensstijl en gemaakt is van 100% Griekse melk waarvan een groot deel wordt verwerkt in midden Macedonië. Alle producten worden binnen 24 uur van melk omgetoverd in het eindproduct. De melk die hiervoor wordt gebruikt komt van lokale boerderijen in een radius van 40km rijden. 100% fresh dus!

Check de afbeelding hieronder voor het bereidingsproces!

What’s in it?
‘’My authentic Greek yoghurt by Kri Kri’’ is zoals eerder gezegd 100% gemaakt van Griekse melk en de ‘’0% vet’’ variant bevat maar liefst 10,3 gram eiwit per 100 gram, tegenover de ’’10% vet’’ variant die nog altijd 6,2 gram eiwit per 100 gram bevat.

Benieuwd naar de volledige voedingswaarden van beide varianten? Klik dan hier voor de 0% vet   variant & hier voor de 10% vet variant!

The taste!
‘’
My authentic Greek yoghurt by Kri Kri’’ is een dikke romige yoghurt met erg veel smaak. Ik gebruik hem nu een tijdje voor mijn ontbijtjes en dat is, no kidding, echt een lekkernij. De yoghurt op zichzelf is al smaakvol ten opzichte van andere producten, maar in combinatie met de recepten die we gemaakt hebben kun je het de gehele dag blijven eten, haha!

The recipe!
Tzatziki is een Griekse frisse dip welke echt heerlijk is om in de zomer als bijgerecht of voorgerecht te maken. Of whenever you like, haha! Vandaag laat ik je zien hoe jij Tzatziki maakt met gegrild pitabrood op basis van ‘’My authentic Greek yoghurt by Kri Kri’’. Ready?

What do we need?

 • 200 gr griekse yoghurt van Kri Kri
 • 1 komkommer
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 tl knoflookpoeder
 • Peper en zout naar smaak
 • 2 el citroensap
 • 4 blaadjes verse munt
 • 4 pitabroodjes

Got it all?

Let’s make it happen!

We zijn aangekomen bij het laatste deel van het artikel en dat is sowieso het lekkerste deel. Als jij onderstaande vijf stappen volgt ga je deze lekkernij sowieso op tafel toveren. Daar gaan we!

 1. Grill de pitabroodjes krokant op een grillplaat en snijd deze daarna in stukken.
 2. Doe ondertussen de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg hier de olijfolie, knoflookpoeder, peper, zout en citroensap aan toe.
 3. Snijd de munt in hele kleine stukjes en voeg toe aan de yoghurt.
 4. Roer goed door elkaar.
 5. Rasp de komkommer, schep dit door de yoghurt en klaar is je tzatziki!

 

Is het gelukt? Laat het ons weten door ons te taggen of gebruik
#authenticGreekYogurt en wie weet reposten wij je foto wel!

Meer informatie over ‘’My authentic Greek yoghurt by Kri Kri’’?
Check hier de website met alle informatie die je nodig hebt!

Tzatziki met gegrild pitabrood by Kri Kri!
Smaak9
Voedingswaarden8.5
Verkrijgbaarheid8
8.5Overall Score
Reader Rating: (5 Votes)
9.5

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.