Mijn fit journey? Pff, waar moet ik beginnen? Voor het gemak laat ik mijn jaren lang gejojo met als kers op de taart anorexia en boulimia maar even achterwege. Want dat is het verleden en gelukkig heb ik die periode ver achter me kunnen laten. De rode draad van deze eeuwige strijd was denk ik dat ik ongeduldig was. Ik wilde te snel te veel en dat lukte ook!

jacinta fitbenefits

Tuurlijk, want als je mij leer kennen weet je dat als ik iets in m’n hoofd heb, het ook moet gebeurenk! Maar een dieet waarbij je bijna niks mag eten is gewoon niet vol te houden. Al zou je het wel kunnen volhouden, het is niet gezond! Het heeft me uiteindelijk 34 jaar gekost om daar achter te komen. Over geduld gesproken! 😉

Vorige zomer was ik wéér eens aangekomen. Te vroeg gepiekt, 10kg afgevallen in de winter en in de zomer alles er weer aan plus een beetje extra. #fml! Ik voelde me zo ongelukkig.  Als de zon scheen dacht ik: ”shit wat moet ik nu weer aan?” want ik wilde het liefst elk deel van m’n lichaam bedekken. Het strand was een drama want dan moest die klote bikini weer aan. Uitgaan? Kan dat ook in m’n joggingpak? Kortom ik was onzeker en zat totaal niet lekker in m’n vel.

jacinta 2

Het begon meer en meer mijn geluk in de weg te staan en dus ik was het zat! Ik besloot het eindelijk eens anders aan te pakken. Gewoon lekker sporten en een beetje op m’n voeding letten en de tijd nemen om langzaam weer fit te worden. Gelukkig hou ik wel echt van sporten dus dat was geen straf.

Na een paar maanden begon ik me weer lekkerder te voelen en had ik er het vertrouwen in dat het toch echt goed ging komen. Tijd voor een volgende stap! Ik nam een personal trainer in de arm en ging nog beter op m’n voeding te letten. Low carb, hoog in eiwitten mét elke week een cheat. Ik zag m’n lichaam echt met de dag veranderen en dat was een enorme motivatie. Eindelijk iets dat werkte en wat vol te houden was!

 

Gebruik hier code ‘fitdutchies’ voor €9 euro korting!
banner fitchef

 

Inmiddels zijn we 9 maanden verder en ben ik fitter dan ik ooit had durven dromen. Ik train veel, 6 dagen per week. Ik eet gezond maar ik geniet, en dat is het verschil. Als ik een etentje heb eet ik lekker waar ik zin in heb. Als ik echt geen zin heb om te trainen, dan ga ik niet. Het leven gaat nou eenmaal gepaard met ups en downs, en dat zul je ook ervaren in het hele afval proces.

jacinta fitbenefits

Soms lukt het gewoon even niet om je aan je voedingsschema te houden, ik heb nog steeds avonden dat ik denk… uhmm was dit nou echt nodig terwijl ik naast me kijk en een lege zak chips, chocoladepapiertjes en een bak B&J zie. Ja! blijkbaar wel, want ik voel me daarna zo “blegh” dat ik de volgende dag niet kan wachten om weer de gym in te gaan om het “goed te maken” met mezelf. Tuurlijk is het zonde want je bent vervolgens dagen bezig om het er weer af te trainen, maar wat zijn die paar dagen als je het op de lange termijn bekijkt? Zolang je de draad maar weer oppakt is er niks aan de hand.

Nu ik echt lekker in m’n vel zit zie ik pas in hoe erg ik altijd geleden heb door mijn onzekerheid. Waar ik vorig jaar zomer mezelf het liefst van top tot teen verstopte, huppel ik nu vrolijk in m’n bikini rond bij elke zonnestraal. Jammer dat die zonnestralen uitgerekend deze zomer erg schaars waren! Soms kijk ik terug naar oude foto’s en wil ik gewoon sorry zeggen, wat deed ik mezelf aan? Ik probeerde mezelf altijd maar te overtuigen dat het oké was om niet het lichaam te hebben wat ik wilde, maar waarom? Waarom zou je jezelf niet de beste versie van jezelf gunnen want dat is wat je waard bent!

jacinta benefits

Als jij fit wilt zijn, zorg er dan voor dat je fit wordt. Voor de een is dat gewoon een paar extra kilootjes kwijt raken, voor de ander is dat een drastische verandering. Wat het ook is, zorg dat je geen genoegen neemt tot je tevreden bent. Vindt een levensstijl die bij jou past en heb er plezier in. Als jij een hekel hebt aan fitness, zoek dan iets wat je wel leuk vindt. Ik volg bijvoorbeeld altijd avondlesjes, van bootcamp tot kickboxen tot circuit training. Verder zwem ik veel en op die manier blijft het leuk.

Het zelfde geldt voor voeding, je kunt wel een of ander smerig dieet volgen waarbij je bijna niks mag eten, maar het kan ook gezond en lekker zijn. Wees creatief! Ik maak de heerlijkste maaltijdjes voor mezelf.

jacinta fitbenefits

En tot slot: zorg dat je lief bent voor jezelf, wees niet te streng. Iedereen heeft off days en iedereen baalt wel eens van zichzelf. Het hoort erbij, houdt je vooruitgang bij (lang leven de selfies) en kijk naar wat je al bereikt hebt, haal daar je motivatie uit!

Jacinta volgen op Instagram? Klik hier!

 

Advies nodig bij je training? Hier meer info!

strakke billen banner

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.