Foto’s na een reis lieten mij inzien dat het genoeg was. Ik was klaar met die dikke buik! Mijn broer is bijna 2 jaar ouder dan ik en als klein meisje groeide ik hem al heel snel voorbij in de lengte. Ook was ik veel forser dan hij. Ik was niet echt dik, maar gewoon een goed gevuld kind.

Op de basisschool begonnen andere kinderen mij te plagen en pesten omdat ik groter was, dus anders. Ik ben bij diëtistes geweest om te kijken of ik te zwaar was en dat was niet het geval, ik zat tegen de bovenste groeilijn aan. Op de middelbare school ging het qua pesten niet anders. Gelukkig kreeg ik na 3 jaar wel een wat grotere mond en kon ik het langzaam van me afschudden. Hierna heb ik meerdere keren diëtistes bezocht, maar echt veel konden ze niet voor me doen.

In 2012 ben ik op verschillende reizen geweest als reisleider en elke keer als ik een foto daarvan zag, schaamde ik me rot. Ik was gewoon niet gelukkig met hoe ik eruit zag. Vlak voor ik op mijn laatste reis ging in december kwam ik in een tijdschrift een advertentie tegen van The Bootcamp Club. Ik was er door getriggerd en heb voor die reis nog een proefles gedaan.

Op 1 januari 2013 ben ik echt begonnen met afvallen. Dit heb ik gedaan door gezond te eten, portie controle en sporten. Ik heb al mijn vrienden en familie op de hoogte gesteld over waarmee ik bezig was. In het begin waren de meeste mensen wat sceptisch, maar toen bleek dat ik gewoon vol hield en afviel, kreeg ik alleen maar support. Ik heb iedereen op de hoogte gebracht omdat ik behoefte had aan support en begrip. Niet constant de vraag of ik ook snoep, chips of taart zou willen etcetera. Al het begin is namelijk lastig! Ik ben toen 13 kilo afgevallen en dat ging eigenlijk vrij vlot. Toen kwam ik op een soort plateau terecht, waar ik 2 jaar heb gezeten. Ik was immers al heel tevreden met wat ik had bereikt.

Zoals jullie misschien al uit mijn reisleiderschap hebben kunnen opmaken, is dat ik enorm reislustig ben. Ik wil de hele wereld zien! Afgelopen zomer ben ik dan ook 6,5 week gaan backpacken door Thailand en Maleisisch Borneo. Om een beetje in shape op die reis te verschijnen, ben ik voor de zomer nog extra mijn best gaan doen en mét resultaat!

Ik ben rond deze tijd mijn Instagram ook meer en anders gaan gebruiken. Het is nu sport- en voedingsgerelateerd met af en toe wat reisfoto’s en hier haal ik veel motivatie uit. Toen ik terug kwam, wilde ik verder. Ik kwam alleen terug op krukken door een ongeluk op reis en had een week in het ziekenhuis gelegen. Hierdoor was mijn lichaam zwak en ontregeld. Ik had al bedacht dat het me niet alleen zou lukken om me verder te brengen met mijn ‘journey’. Dus nadat mijn lichaam redelijk hersteld was, ben ik hulp gaan zoeken. Ik kwam uit bij Health Advies Breda. Wat een helden zijn dat! Ik heb echt geen spijt dat ik naar hen ben gegaan. Ik kreeg een voedings- en trainingsschema op maat. Mijn enkel was nog steeds niet hersteld dus ben ik uiteindelijk met dit schema de sportschool in gegaan.

Het gaat met ups en downs, zoals ieder proces denk ik. Ik ging als een speer en na 3 maanden was ik al ongeveer 4-5% gedaald in vetpercentage. Waar ik vroeger altijd fixeerde op de weegschaal, weeg ik me nu alleen nog maar als ik me ga laten meten. Een van mijn downs was bijvoorbeeld tijdens carnaval dit jaar. Ik heb me laten gaan en bam, meteen weer een paar % erbij.

Momenteel ben ik eindelijk weer terug bij mijn percentage van carnaval, maar met meer spiermassa. Het is een proces en dat proces moet je omarmen. Mensen verbazen zich altijd over wat ik allemaal eet. Het is een misvatting dat je weinig moet eten om strakker in je vel te komen. Iets waar ik heel blij mee ben want ik ben echt een grote eter. Met mijn avondeten eet ik zo 500-700 gram groente op. Ik ben nog niet waar ik wil zijn en ga onder begeleiding gewoon door. Soms doe ik keihard mijn best, met heel weinig resultaat. Zij weten dan precies wat ze moeten verzinnen voor mij en wat ik moet doen om wel weer resultaat te behalen.

Ik ga aankomende zomer weer 7 weken backpacken en ik ga strakker weg dan ooit. Ja, ik moet er veel voor laten. Ja, ik kies er vaak voor om niet mee te eten met maaltijden die niet in mijn schema passen. Heb ik het er voor over? Zeker. Ik heb in dit proces veel meer zelfvertrouwen gekregen en ik voel me goed in mijn eigen lijf. Ik kan niet wachten om het vliegtuig in te stappen en vol zelfvertrouwen in bikini over het strand te lopen!”

Liefs,

Fabiënne

 

Ja, ik wil hulp!

Fabienne deed het op haar manier. Kun jij wel ook wat hulp gebruiken? Fit Dutchies biedt nu exclusieve coaching (nog 5 plekken over voor de nieuw groep!) aan! Lees hier meer!

coaching fit dutchies

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.