Bijna alle vrouwen willen hetzelfde: ‘een platte buik en mooie ronde billen’. Dit is vaak ook de reden waarom jonge meiden en vrouwen beginnen met sporten. Ook ik begon om deze reden met trainen. Om een lang verhaal kort te maken…

chida before

Uit een gezin van vijf kinderen was ik altijd het molligst. Het enige meisje met een dikke buik en stevige armen. Mijn broer noemde mij altijd ‘bolle’ en natuurlijk werd ik hier erg ongelukkig van. Ondanks het feit dat ik jaren had gedanst, een jaar had gekickboxed en aan allerlei andere activiteiten meedeed, kreeg ik het maar niet voor elkaar om van mijn ‘overgewicht-probleem’ af te komen. Ik durfde nooit een t-shirt aan, want mijn armen waren te dik. Op het strand was ik ook nooit te vinden. Na vele malen te hebben geklaagd tegen mijn moeder, jaagde zij mij de sportschool in.

Fitnessen, gadver. ‘Wie wilt er nou in zijn eentje droog op een machine staan?’ dacht ik. Verschrikkelijk vond ik het om mezelf eraantoe te zetten naar de gym te gaan. Dit was precies drie jaar geleden. Ik had nog geen idee wat ik moest doen en ging daarom maar op de loopband staan. Voor ik het wist had ik de smaak te pakken en deed ik ongestoord een uur cardio. Dit hield ik een aantal weken vol tot ik merkte dat ik last kreeg van m’n knieën en daarom niet meer kon rennen. Ondertussen bekeek ik motiverende foto’s op Instagram van vrouwen met prachtige ronde billen. Mijn billen waren ondanks al het rennen niet ronder of strakker geworden, alleen maar kleiner. Ik ging er daarom maar vanuit dat die mooie plaatjes voor ‘normale meiden’ onbereikbaar waren.

Na een half jaar kwam ik erachter dat er krachtsoefeningen bestonden, speciaal voor de billen en benen. Ik kan het nog herinneren als de dag van gister: de eerste squatten bij de Smit-machine. Fanatiek deed ik er elke keer een kilootje bij. Al snel merkte ik dat mijn billen ronder werden. ‘Als je merkt dat iets werkt, doe het dan keer tien’, dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan: ik negeerde alle adviezen en ging een jaar lang (bijna) elke dag mijn billen en benen trainen, met nadruk op de billen, want dikke benen waren toen nog lelijk.

 

ps. vandaag ook nog eens 15% korting op alles!

code: 15ALL

 

Mijn billen werden ronder en strakker en mensen begonnen het verschil op te merken. Zo nu en dan voelde ik zelf dat ik stil stond en zocht ik naar manieren om m’n spieren te prikkelen en om nog meer progressie te boeken met het trainen. Zwaarder gaan in gewicht werkte de ene keer, meer herhalingen en/of variaties in oefeningen de andere keer. Doordat mijn benen en billen volgens velen ‘te gespierd’ werden ten opzichte van de rest van mijn lichaam, moest ik toch maar ook mijn bovenlichaam gaan trainen. Hierdoor leerde ik door de jaren heen de sport ‘bodybuilding’ steeds meer waarderen, met het juiste trainingsschema en dieet kun je immers je lichaam zo mooi maken als je wilt. Ook hierdoor is rond deze tijd mijn liefde voor Calisthenics geboren.

chida workout

chida bikini

 

Vrouwen vragen mij dagelijks hoe ze grotere en strakkere billen kunnen krijgen. Het antwoord is simpel: veel specifieke bil en been oefeningen doen met zware gewichten, uiteraard gekoppeld aan een gezond dieet wat rijk aan eiwitten is. Als voorbeeld deel ik graag mijn favourite bil en been oefeningen met onze vrouwelijke Fit Dutchies. Met behulp van (o.a.) deze oefeningen is het mij gelukt een fit lichaam te krijgen én mijn vrouwelijke curves te behouden. Wat met onzekerheid begon, ontwikkelde zich via nieuwsgierigheid tot een echte verslaving. Naast een lichamelijke ontwikkeling, was dit voor mij ook zeker een positieve mentale ontwikkeling. Ik voel me lekkerder in m’n vel en ben trots op wat ik heb bereikt. Inmiddels noemt mijn broer me geen bolle meer, vermoedelijk omdat ik nu sterker ben dan hij is.

Ben jij benieuwd naar deze workout van Chida? Stay tuned!

Volg hier haar Instagram!

chida rug

 

ps. volg jij onze nieuwe besloten Facebook groep al?

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.