Hai! Mijn naam is Manon Broersma, ik ben 19 jaar en ik studeer Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik ben een creatieve sportieve meid die elke dag aan het sporten is. Ik ben altijd het sportieve meisje geweest, maar ook at ik alles wat ik lekker vond. Dit is het verhaal van mijn transformatie.

transfo manon zijkant

foto manon buik

‘Ik sport toch, dus dit hapje en drankje kunnen er ook nog wel bij’.
Ongeveer 3 jaar geleden ging ik bijna elk weekend op stap. Wijn, zoete mixdrankjes  en veel broodjes kroket met curry heb ik naar binnen gewerkt. Ik voetbalde en was af en toe op een zondag met mijn brakke hoofd in de sportschool te vinden. Mijn gedachtegang was: Ik sport toch dus dit hapje en drankje kunnen er ook nog wel bij.  Ik had niet door wat het met mijn lichaam deed, totdat ik een foto van mezelf zag in een kort shirtje, waar mijn buik onder uitpuilde. Op dit moment was ik op mijn zwaarste gewicht namelijk 72 kg. Dit was voor mij een keerpunt om het anders aan te pakken. Mijn probleem was alleen dat ik niet wist hoe ik moest beginnen.

manon transfo voorkant

Het begin
In de zomer van 2015 zag ik e3n aantrekkelijke fitness actie voorbij komen. De zomerstop van voetbal kwam eraan en ik wilde fit blijven voor het nieuwe seizoen. Ik heb me ingeschreven bij het Bewegingscentrum Norg. Daar stond ik dan, voor een stang met in totaal 5 kilo. De eerste keer dat ik een squat deed viel ik naar achteren. Het heeft denk mij een maand geduurd voordat ik het onder de knie had. In die maand trainde ik volgens een schema dat voor mij op maat gemaakt was. De meeste oefeningen voerde ik uit op de apparaten in de sportschool en hiernaast deed ik flink aan cardio.

manon transfo rug

Grip op de training en de voeding
Na twee maanden kwam ik op een punt dat ik meer uitdaging nodig had. Samen met een groepje vriendinnen ging ik naar groepslessen toe. Sinds september ben ik gestart met paalfitness. Na een maand merkte dat ik steeds sterker begon te worden. Hiernaast deed ik ook steeds meer krachttraining. De zomerstop actie veranderde al snel in onbeperkt sporten. Via video’s en advies van andere sporters ben ik oefeningen gaan uitvoeren. Ook begon ik me meer te verdiepen in voeding. Ik heb via Instagram en blogs veel inspiratie op gedaan. Ik werd me er meer van bewust hoeveel ik at en wat er allemaal in mijn eten zat. Aan de hand van mijn kennis ben ik gezonder gaan eten, ben ik minder alcohol gaan drinken en ik ben veel eiwitrijk voedsel gaan eten. Al snel zag ik steeds meer verandering aan mijn lichaam.

manon transfo voor

De juiste balans
Ik heb nu een jaar mijn lifestyle omgegooid en ik ben nu al super trots op wat ik heb bereikt. Mijn geheim om mijn doel te bereiken bestaat uit 1 woord: DOORZETTEN! Het belangrijkste is dat je een manier vindt wat voor jou goed werkt en dat je dit vol kan houden. JUST DO IT.

Wil jij Manon volgen? Dat kan hier!

 

Komen wij naar jou toe?

Check hier www.fitdutchiessummertour.nl!

inger summer tour

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.