Hi fitdutchies! Mijn naam is Lotte Vincent en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer pedagogiek op de hogeschool Utrecht en ik wil mijn ”fit journey” met jullie delen om jullie te motiveren en te inspireren! Vorig jaar op 31 oktober heb ik besloten dat het hoog tijd was voor een belangrijk doel in m’n leven. Ik kreeg die dag mijn propedeuse in ontvangst en mijn moeder had hiervan een aantal foto’s gemaakt die behoorlijk confronterend waren…


Het is natuurlijk altijd even anders als iemand anders foto’s van je maakt en je zelf geen controle hebt over de camera. De dag erna, 1 november 2016, ben ik meteen gestart met een nieuwe leefstijl. Ik ben die dag voor het eerst in een half jaar weer op de weegschaal geweest. De cijfertjes die verschenen maakte me zowel een beetje verdrietig als gemotiveerd. Er moest echt wat gaan veranderen! Ik had het gevoel dat het nu moest gebeuren, anders gebeurde het nooit meer!

Eigenlijk ben ik mijn gehele jeugd al aan de zware kant geweest. Ik heb hier eigenlijk nooit problemen mee gehad, maar toch droeg ik wel vaak donkere, wijd-zittende kleding en waren de zon-zee-strand-bikini dagen niet mijn favoriete dagen. Naarmate ik ouder werd begon ik vaker last de krijgen van mijn lichaam. Ik kon geen fatsoenlijke broeken meer kopen bij mijn favoriete winkels en de zomer werd mijn vijand.

 

Zetje in de juiste richting nodig?
Fit Dutchies Premium is jouw oplossing!
Hier meer info!

 

In november ben ik meteen vier à vijf keer in de week gaan sporten. Vaak ging ik ongeveer anderhalf uur waarvan ik drie kwartier cardio en drie kwartier kracht deed. Ik had niet echt verstand van de theorie achter het sporten, dus in het begin deed ik maar wat. Naarmate de weken voorbij vlogen in de sportschool, ben ik mij meer gaan verdiepen in krachttraining, de verschillende spiergroepen, cursussen over sportvoeding en heb ik zelfs mee gedaan met verschillende groepslessen. Het sporten werd een vaste activiteit in mijn dagindeling en ik baalde behoorlijk als ik door omstandigheden een dag over moest slaan. Natuurlijk is het wel algemeen bekend dat de meeste mensen zich beter schijnen te voelen na een work-out in de sportschool, maar het is ook echt zo! Dat voldane gevoel is heerlijk.

Ook heb ik een aantal veranderingen toegepast in mijn voeding. Ik ben helemaal gestopt met het drinken van frisdrank en alcohol (op een aantal uitzonderingen na, zoals festivals). Ik drink alleen nog maar water, thee, soms melk en verse smoothies. Dit was voor mij in het begin wel even wennen aangezien ik dagelijks best veel frisdrank dronk. Als ,op mezelf wonend, student vond ik het behoorlijk lastig om gevarieerd te eten. Ik ontbijt vaak met vers fruit en ’s middags neem ik vooral volkoren crackers met kipfilet en rauwkost.

Wat betreft het avondeten eet ik eigenlijk vrijwel alles (maar wel met mate)! Tussendoortjes? Fruit of nak’d bars… Al vergeet ik het de laatste tijd vaak om ‘tussendoor’ te eten. En het allerbelangrijkste en allerleukste tijdens mijn fit journey? Een keer in de week een heerlijke pizza of frietjes als avondeten! Dit zorgde ervoor dat ik gemotiveerd bleef en niet zoveel ‘cravings’ naar ongezond eten had!

Door deze veranderingen ben ik inmiddels -32 kg afgevallen. Acht maanden geleden woog ik 106,8kg en nu weeg ik 74,3kg! Ik voel mij een stuk zekerder, energieker, fitter en vooral gelukkiger! Mijn doelen voor de komende tijd? Meer eiwitrijk eten zodat ik zwaarder kan trainen. Ik merk aan mezelf dat ik weer een nieuwe uitdaging nodig heb war betreft het sporten! Daarnaast wil ik graag meer leren over voeding zodat ik nog gezonder kan leven, maar wat ik vooral ga doen is  genieten van het leven!

Liefs,

Lotte.

 

Zetje in de juiste richting nodig?
Fit Dutchies Premium is jouw oplossing!
Hier meer info!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.