Mijn naam is Denise (@denisseenk), 21 lentes jong en ik sta bekend als een “fitgirl” die vaak in de gym te vinden is. Maar wat veel mensen misschien niet weten is dat ik voor een lange tijd alles behalve een fitgirl met een “healthy lifestyle” was…

Tijdens mijn 2e jaar op de middelbare school ontwikkelde ik een eetstoornis, die langzamerhand mijn leven begon te controleren. Hoe meer ik afviel, hoe beter ik me voelde en niks was belangrijker dan dat nummertje wat ik elke ochtend op de weegschaal zag staan. 

Hoeveel ik ook afviel, ik was nooit tevreden en kocht zelfs te kleine broeken als motivatie. Op een bepaald moment was ik zo mager dat ik voor bijna 2,5 jaar niet meer ongesteld werd… Ook ging het sporten lastig omdat ik snel duizelig en licht in m’n hoofd werd en totaal geen energie en conditie had. Op school had ik moeite met m’n concentratie, ik was vaak moe, m’n lichaam deed pijn en ik had veel blauwe plekken. Verder was mijn bloeddruk altijd te laag en kreeg ik tijdens mijn boulimia periode (die zich later pas ontwikkelde) ook last van hartkloppingen en angsten. Een heftige periode dus!

Overwinnen

De strijd tussen mij en m’n eetstoornis leek oneindig en vaak wist ik niet hoe het nu verder moest. Toen ik begon met studeren ging het heel langzaamaan beter met me. Door mijn eigen wilskracht om beter te worden heb ik uiteindelijk met veel ups en downs, steun, en ook weleens een terugval, mijn eetstoornis overwonnen. Hoe moeilijk en onmogelijk het ook lijkt, ik denk dat iedereen dit kan en in zich heeft. Je moet er iedere dag aan werken, net zoals bij een gezonde levensstijl en het werken aan je doelen en ambities.

 

Op zoek naar een trainings -of voedinsschema dat bij jou past?

 

 

Fitness

Fitness heeft me heel veel geholpen bij het overwinnen van mijn eetstoornis. Hoewel ik eerst alleen maar op de loopband stond om zoveel mogelijk kcal te verbranden, werd ik steeds nieuwsgieriger naar het krachthonk en wat de sportschool nog meer te bieden had. Ik leerde steeds meer over health, fitness en voeding door artikelen te lezen en via social media. Zo begon ik mijn oefeningen te veranderen en mijn voeding aan te passen. 

De eerste keer toen ik het krachthonk binnenliep was ik best wel nerveus. Ik was bang om aangestaard te worden en iets verkeerd te doen. Ik voelde me echt een beginneling en dat was ik natuurlijk ook. Maar hey, iedereen moet toch ergens beginnen? En dat was een van de stappen naar een gezonde levensstijl en mijn “fit journey”. 

Ondertussen is fitness echt een passie van me geworden en voel ik me heerlijk als ik er weer een geslaagde workout op heb zitten. Natuurlijk zit ik ook graag op de bank met een zak chips of reep chocola, en ik hou ontzettend veel van cheatmeals, die net zoals gezonde gerechten ook op mijn instagram te vinden zijn. Ik geloof dat zolang je je leven leidt op een manier die jou oprecht gelukkig maakt en je een voldaan en tevreden gevoel geeft dat het allerbelangrijkste is. Of dit nou met fitness of iets anders te maken heeft wat je graag doet. 

Zorg voor jezelf!

Het heeft lang geduurd maar ik kan eindelijk zeggen dat ik voor mijn lichaam zorg in plaats van dat ik het verwaarloos. Mijn eetstoornis heeft me uiteindelijk gemaakt tot de persoon die ik nu ben en ik voel me sterker, gezonder en gelukkiger dan ooit. Fitness heeft een grote rol gespeeld tijdens mijn herstel en heeft me zowel fysiek als mentaal veel sterker gemaakt. 

Uiteindelijk denk ik dat het “verbannen” van bepaald eten in je leven niet nodig is. Tenzij je een allergie hebt natuurlijk! Het is belangrijk dat je je levensstijl kunt volhouden voor de rest van je leven op een gezonde manier. Het heet niet voor niks “levens”stijl. Dus als je het roer om wilt gooien, go for it! Met de juiste mindset kun je alles bereiken, hoe onmogelijk het misschien ook lijkt!

Denise volgen? Dat kan hier!

 

Hulp nodig? Check hier onze premium coaching!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.