Je kent het wel, al die success verhalen, die ‘before’ en ‘after’ foto’s, het leek allemaal zo’n ‘ver van m’n bed show’. Ik wilde het allemaal, maar er wat voor doen? Na al die pogingen tot lijnen en diëten had ik de moed om eens blijvend lekker in mijn vel te zitten, opgegeven. Dramatisch? Misschien, maar ik ben van jongs af aan geen dunnetje en geen sporter geweest en al helemaal niet iemand die op mijn voeding lette.

foodsyou 2 vroeger

De liefde
Acht jaar geleden kwam ik mijn man tegen. Een meisje van 17 die haar ‘baby-vet’ nog moest verliezen. Ik at alles wat los en vast zat, want zeg nou zelf, op die leeftijd ben je echt niet bezig met wat je wel en niet kunt eten. Eten hoort er bij en dat doe je gewoon. (Anno 2015 is dat overigens wel anders, maar dat is een ander verhaal) Ik kwam in ons eerste jaar 5kg aan. Liefde ging bij mij letter en figuurlijk door de maag. Ik was 1.63 en woog 70kg. Niet dik, maar zeker geen dunnetje. Ik bleef een aantal jaren stabiel totdat we zwanger raakte. Nouja, we… ik. Ik raakte zwanger en ik kreeg ook alle extra kilo’s er bij. Welgeteld 25kg extra.

Zwangerschap
Na mijn zwangerschap vlogen de kg’s er af, je zult denken dat ik hier ontzettend blij mee was. Deels was ik dat ook wel, anderzijds, de huid bij mijn buik begon in te krimpen waardoor het slap vel werd. Ik staarde mij blind op het weg krijgen van die slappe huid. Ik ging aan ‘Cambridge’, wellicht heeft het voor anderen geholpen, maar ik belandde in het ziekenhuis vanwege uitdroging. Je zou denken dat ik mijn lesje wel had geleerd, maar nee. Ik hopte van het ene dieet naar het andere, maar niets hielp. Inmiddels weet ik wel beter…

transformatie

PDS 

Van zakjes tot aan vezelrijk eten om de stoelgang te stimuleren, ik had het allemaal al geprobeerd. De klachten werden steeds erger en lag vaak in bed van de pijn. Na velen onderzoeken kwam er ‘slechts’ uit dat ik PDS had (prikkelbaar darm syndroom). Het word afgedaan alsof het niets bijzonders is en dat je maar niet zo moet zeuren, maar ik heb mezelf helemaal opnieuw moeten leren eten. Ik at een week hetzelfde om te kijken hoe mijn lichaam er op reageerde en zo voegde ik elke week weer iets er bij. Hierdoor heb ik wel de mogelijkheid gekregen om mijn eigen lichaam beter te leren kennen. Ik weet de reacties die ik kan verwachten bij bepaalde voeding, en soms heb ik het er voor over, zolang ik maar weet waardoor het komt.

foodsyou

Avontuur

Ik begon foto’s te maken van mijn gerechten en plaatste dat op Instagram, eigenlijk meer voor de lol, zo kon ik zelf terug kijken wat ik had gekookt als ik een keer niet wist wat ik moest koken. Van het een kwam het ander. Door de reacties van mensen op Instagram werd ik steeds fanatieker en gemotiveerder om lekkere maar toch simpele gerechten te creëren die ook nog eens verantwoord zijn. Inmiddels is het automatisme geworden. Ik leef niet naar een schema of dieet, ik leef naar mijn lichaam.

foodsyou transfo

Bewegen 

Omdat ik geen sporter ben en dat ook totaal niet in mijn bloed zit, was de stap naar beweging best groot voor mij. Ik ben daarom rustig begonnen met cardio en wat simpele oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Ik ben vooral van ‘one thing at the time’. Ik weet dat het moeilijk is, want het liefst wil je het gewenste resultaat per direct zien, maar geloof me, onmogelijk. Na 2 jaar op eigen houtje te hebben bewogen ben ik met een PT aan de slag gegaan. 2x in de week voornamelijk getraind met eigen lichaamsgewicht en boksen. Ik merkte dat ik er meer energie van kreeg, maar hetgeen wat ik wilde gebeurde maar niet.

foodsyou1

Toen mijn man mij vorig jaar zomer ten huwelijk vroeg ging pas echt de knop om en had ik een onwijs dikke stok achter de deur, want ik wilde op mijn best in mijn jurk. Ik benaderde Road2fit om 12 weken lang keihard te gaan knallen. In die 12 weken heb ik ontzettend veel geleerd over voeding, beweging en over mijzelf. Ik wist niet dat ik dat allemaal in mij had. Heb ik de slappe huid bij mijn buik strak gekregen? Nee, maar ik heb mijn lichaam wel omarmd.

Die slappe huid is er gekomen door iets geweldigs, namelijk mijn dochter. Was ik op mijn best in mijn jurk? I was! Zolang je gelukkig bent met jezelf en de mensen om je heen, kan je alles bereiken wat je wilt.

foodsyou 4

 

En toen was het ineens niet meer zo ver van mijn bed show. Dit was mijn eigen bed show en dat is het nog steeds. Ik ken echt wel up’s en down’s. Ik ben af en toe te streng voor mij zelf. Ik denk dat we de dat allemaal wel eens zijn voor ons zelf. Maar besef je ook eens waar je vandaan komt. Elke stap is er 1.

Wil je Faye volgen op Instagram? Klik hier!

 

“Strive for progress not perfection”.

 

TIP!

banner fitchef

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

3 Responses

  1. Chier

    Prachtig verhaal! Ik zit nu midden in mijn struggle en vindt het echt heel moeilijk om soms mijn drive terug te vinden. 20 kg er af, ongeveer nog 10 kg to go!! Voor aug, want dan wordt DE jurk op maat gemaakt.. De motivatie is er doorgaans wel, maar als ik chocolade voor me krijg.. dan gaat het op. Ik vind het soms zo moeilijk om mijn levensstijl echt te veranderen!!

    Reply
  2. Sophie

    Wauw, ontzettend bijzonder verhaal, erg indrukwekkend! En wat zie je er práchtig uit in je jurk!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.