Daar stond ik dan hijgend voor de spiegel met een rood gezicht, kijkend naar de muffintop hangend over de broek die ik net met zo veel moeite aangetrokken had. Een van de weinige broeken die ik nog paste overigens, de rest lag al op de ‘misschien pas ik deze ooit weer’ stapel. Dit kon zo niet langer besloot ik, er moest iets veranderen!

In groep 8 van de basisschool kreeg ik gezondheidsproblemen. Altijd moe, altijd hoofdpijn. Na talloze onderzoeken bleek ik de ziekte van Lyme te hebben en nog wat andere dingetjes. Mijn middelbare schooltijd bestond uit ziekenhuisbezoeken en ik was gemiddeld 1x per week op school. Mijn klachten waren serieus maar ook iets om achter te verschuilen. ‘Rennen? Dat kon niet hoor met mijn hoofdpijn.’ Ik eindigde als een futloos hoopje zappend op de bank met 2 zakken chips ernaast.

transformatie imre

De 4 P’s.
Imre, het meisje groot gegroeid met behulp van de 4 P’s; pizza, patat, pasta en pannenkoeken. Al vanaf dat ik een baby was ging groente er niet in en zelfs toen ik ouder werd weigerde ik ook maar een hapje ervan te proberen.

Mijn tussenjaar in Engeland was dan ook een geweldige kans om nog meer te genieten van ongezond eten. En dat blaadje sla en die tomaat tussen mn burger? Vol afschuw haalde ik die eraf want ‘ieuw’. Ik kwam ontzettend veel aan in Engeland en bezorgde mijn moeder de schrik van haar leven toen ik terugkwam. Was dit bolletje echt de dochter die ze uitgezwaaid had?

Sportief
Sportief ben ik wel altijd geweest maar ik zette nooit door. Eindelijk besloot ik gebruik te maken van dat sportschool abonnement en serieus te gaan trainen. Vijf keer per week liep ik, ongeacht storm of regen, naar de sportschool. Ik begon met het simpele werk maar dat krachthok, dat had een magische aantrekkingskracht op mij. Toch was het spannend, durfde ik dat wel? Gevuld met sterke mannen, zelden een vrouw en zo ontzettend veel gekreun. ‘wat als ik bekeken werd? Misschien deed ik wel iets fout’. Over die angst heen stappen is een van de beste dingen die ik ooit gedaan heb. Het krachthok is mijn thuis nu en ik word er bijna altijd begroet als ik binnen kom.

De ommekeer.
Je kunt waarschijnlijk wel begrijpen dat de omschakeling naar gezond eten een draai van 180 graden was. Wat dit nog moeilijker maakte was mijn gluten, lactose en soya intolerantie die ik eindelijk eens serieus nam. Mocht ik überhaupt nog iets eten? Ik heb hier heel erg mee geworsteld. De restricties om gezonder te eten waren mijn eigen keuze, daar kon ik mee leven. Maar af en toe wilde ik ook eens echt wat lekkers en iedere keer dat ik weer eens een ‘intolerantie proof’ recept uitprobeerde eindigde dat in een ontzettende teleurstelling. Gevolg van dien waren enorme vreetbuien waarbij ik zoveel mogelijk gluten en lactose naar binnen werkte.

Imre Cecen

Dit hele traject heb ik in mijn eentje doorlopen en soms voelde ik mij daar erg alleen in. Zeker in het begin was er erg weinig begrip en mensen vonden het allemaal nogal vreemd. ‘al weer trainen?’ ‘je eigen bakje eten mee?’ Toch heb ik doorgezet. Iedereen heeft zijn ups&downs en ik ben erg trots dat ik mijzelf uit elke ‘down’ heb weten te trekken.

Imre Cecen

Ik volg nu een opleiding tot personal trainer omdat ik graag anderen wil helpen zodat zij er niet alleen voor staan. Met mijn blog probeer ik zoveel mogelijk mensen te motiveren en informeren.

Ik weet hoe lastig het is en heb zo ontzettend veel respect voor iedereen die veranderingen probeert te maken. Vergeet niet; wat ik heb gedaan, dat kun jij ook!

 

 

 

Healthy tip van vandaag:
155 recepten + 4 gratis EBOOKS!

Meer informatie? Check deze pagina!

Proteïne recepten

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

6 Responses

 1. Nicky

  Wat een mooi verhaal, heel inspirerend! Alles gaat met ups & downs, als je daar doorheen komt, kom je bij gedragsverandering. Heel gaaf en veel succes met je opleiding 🙂

  Reply
 2. Lesley

  Super gaaf om te lezen dat je het helemaal hebt omgegooid en het je ook is gelukt! Respect! Via welke blog ben je te volgen?

  Reply
 3. Juliette

  Hallo, Sinds december heb ik ook de knop om gezet en ben ik naar de sportschool gegaan (3x per week). Voedsel is waar het bij mij op vast loopt. Ik bewonder jou transformatie en vroeg me af of je kon delen hoe je eetpatroon er toen/nu uitzag: wat is belangrijk om te eten om echt tot een goede transformatie te komen? Alvast bedankt!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.