Van kleins af aan ben ik al een sportief meisje geweest. Van turnen tot dansen, twirlen, zwemmen en noem het maar op. Ik was jong, dus met hoe mijn lichaam eruit zag was ik totaal niet bezig. Wat ook niet echt nodig was met mijn poppenfiguurtje…

 

sam homepage

In mijn periode van de middelbare school veranderde er veel. Dat na school sporten, werd afspreken met vriendinnen. De weekenden waren vooral voor het niks doen en het stappen. In die periode merkte ik wel aan mezelf dat ik wat voller was geworden en daar werd ik wel wat onzeker van.

In de zomervakantie van 2010 ging ik met een vriendin mee op vakantie. Lekker genieten van de zon, zee en lekker eten. Ook in die periode was ik nog niet heel erg bezig met mijn lichaam. Ik was vooral aan het genieten! Toen we terug kwamen van die vakantie gingen we met de groep waarmee we op vakantie waren de foto’s terug kijken. Toen ik mezelf voorbij zag komen schrok ik enorm! Was ik dat? Zag ik er echt zo uit? Dat was absoluut niet hoe ik eruit wilde zien…

sam vroeger 2

Verandering
Ik begon op mijn eten te letten en had me ingeschreven bij de sportschool. 1000 diëten heb ik voorbij zien komen, maar niks dat hielp in mijn ogen. Dag in, dag uit werkte ik mezelf in het zweet in de sportschool.

Voor mijn gevoel ging het niet snel genoeg en ik was ongelukkig als ik in de spiegel keek. Ik besloot toen om minder te gaan eten. Veel minder! Ik viel in een korte tijd best veel af en kreeg veel complimenten. Dat voelde zo goed dat ik nog minder ben gaan eten om nog meer af te vallen. Als ik dan wel wat at moest het er ook zo snel mogelijk weer uit.

 

Toen het minder goed ging met Samantha...

Toen het minder goed ging met Samantha…

 

Ik ging er steeds slechter uit zien en was in een korte tijd van 59 kilo naar 43 gegaan. Op dat punt ging het heel slecht met mij. Sporten kon ik niet meer, school werd vermoeiend en zelf ademen deed pijn. Mijn ouders zagen dat het erg slecht met mij ging en hebben hulp voor mij gezocht. Ze probeerde me met van alles te helpen; psychologen & artsen bijvoorbeeld. Ik was te koppig, wilde geen hulp en ik was eindelijk dun zoals ik wilde zijn. Daar had ik toch zo mijn best voor gedaan?

 

Hoe verder?

Dagen gingen voorbij en voelde me steeds slechter. Ik dacht bij mezelf is dit wel wat ik wil? Is dit hoe ik wil leven? Niet meer kunnen sporten, niet meer stappen met vriendinnen en ik was nog zo jong. Ik heb uiteindelijk de hulp geaccepteerd en ben er beetje bij beetje weer boven op gekomen. Uiteindelijk was ik weer op een gezond gewicht maar sporten mocht ik nog niet. Mijn ouders waren bang dat ik weer zou terugvallen.

Omdat ik weer aan was gekomen en niet mocht sporten voelde ik me toch onzeker. Wat als ik er weer zo uit zou zien als eerst? Ik heb mijn ouders gevraagd of ik weer mocht sporten en dat vertrouwden zij mij toe. Als ik er maar normaal mee om zou gaan en het niet iets werd wat ik MOEST doen.

 

Weer sporten!

De eerste paar weken is mijn vader nog met mij mee gegaan naar de sportschool en het ging erg goed. Ik kreeg er weer echt plezier in! Hij heeft mij er toen ook een beetje in losgelaten en dus mocht ik weer alleen de sportschool in.

Ik ontdekte de wereld van het krachthonk en er ging een wereld voor me open! Dit is iets wat ik echt leuk vind! Ook ben ik me meer gaan verdiepen in voeding; wat is nou gezonde voeding en hoe gaat je lichaam er mee om? Voeding en sport is voor mij nu dus echt een passie die ik graag met andere deel!

sam1

Voeding & sport

Voeding combineren met sporten vond ik nog erg moeilijk. Overal hoor en zie je andere verhalen, en hoe er mee om te gaan?. Via Instagram kwam ik toen ook op het profiel van Personal Body Plan terecht en dat sprak mij erg aan. Een eigen coach die je net even dat zetje in de rug geeft en op maat gemaakte trainingsschema’s maakt. Dat was waar ik naar op zoek was en ik heb toen ook besloten om mij hiervoor aan te melden, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van heb! Elke dag is weer een nieuwe uitdaging en elke verandering die ik zie is weer een boost van motivatie!

Het gaat tot op de dag van vandaag erg goed met mij & ik geniet weer zoals elk 19 jarige meisje hoort te doen. Ik kan weer genieten van het lekkere eten en op een gezonde manier sporten. Als je iets echt wil kom je er vanzelf, en trek je niet teveel aan van een ander.

 

Je bent uniek op je eigen manier, of dat nou dik, dun, wel of niet gespierd is.

 

Always believe in yourself and never stop dreaming!

 

 

Gebruik code FD50K voor 35% korting!

Bestel hier bijvoorbeeld jouw tanktop nu voor €9,99!

fd-tee 35

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.