Met enige fantasie snap jij ongetwijfeld dat deze blog iets met een festival in de bergen te maken heeft. Als sportfanaat met een voorliefde om nieuwe dingen te proberen triggerde dit festival mijn aandacht, maar ook mijn ‘’angsten’’ en ‘’beperkingen’’ kwamen boven. Maar hey, that’s where I train for!

Van 14 tot en met 17 september vindt ‘’The Mountain Festival’’ plaats aan de voet van de Zwitserse Alpen. Samen met INTERSPORT en The North Face mag ik daar dé ultieme sportieve uitdagingen aangaan met mezelf en de natuur. Ik ga namelijk, inclusief een flinke portie hoogtevrees, bergbeklimmen en daarnaast ook nog eens paragliden. Say what!? 

Het ontbreekt ons overigens aan niets op de Base Camp. Naast de heftige uitdagingen is er namelijk ook gedacht aan ultieme gezelligheid, muziek, workshop en ontspanning. Wat het overigens extra uniek maakt is dat iedereen overnacht in tenten. Dit kan toch niks anders worden een bijzondere outdoor ervaring?

Hoe heb ik me hierop voorbereid?
Bergbeklimmen is niet iets wat je even 1,2,3 ongetraind doet en daarom train ik extra hard omdat ik echt topfit op het festival wil verschijnen. Via mijn YouTube kanaal heb je al verschillende trainingsvlogs kunnen bekijken waarin ik mijn trainingsjourney met je deel en laat zien wat je allemaal kunt doen om je voor te bereiden op een outdoor doel. Don’t worry, er volgen er nog meer!

Ik geloof dat ik door diverse trainingen zo fit mogelijk zal starten en daarom heb ik ervoor gekozen om de afgelopen weken de gym in te duiken, een zeer pittige hike in de bergen en daarnaast nog een flinke hardloopsessie en bodyweight trainingen. 

Tijdens mijn trainingen heb ik getraind met de doelstelling om functioneel fit te worden. Het gaat mij er dus niet om om ‘’groter’’ te worden in spiermassa, maar juist dat ik bij mijn outdoor doel daadwerkelijk profijt heb van mijn trainingen. Vandaar ook de afwisseling in trainingsvormen en met de focus op full body! 

Zorg ervoor dat je je comfy voelt, weet wat je gaat doen en daar ook de juiste outfit voor hebt. Toen ik die pittige hike deed, droeg ik een outfit van de nieuwe Mountain Athletics Collectie van The North Face zoals je in mijn video’s hebt kunnen zien. En guys… voor dit soort activiteiten zijn goede schoenen echt muy importante!

Am I already ready
Never satisfied, toch? De komende week knal ik lekker door en zal ik van een professionele
The North Face trainer nog een pittige training krijgen om me echt klaar te stomen. Ik ga een pittige uitdaging namelijk nooit uit de weg aangezien ik mezelf graag blijf verbeteren.

Het festival begint over een dikke twee weken en daarom train ik ook een aantal keer in de klimhal, net als ‘’vroeger’’ om aan mijn grip te werken, tips te krijgen van de pro’s en alvast te wennen aan gezekerd klimmen terwijl er vrij weinig onder je zit, haha!

Expectations
Je ziet mij natuurlijk voornamelijk in de sportschool en op het voetbalveld want die gespierde armen en buik die ik nastreef krijg je niet zomaar. Wat ik echt tof vind aan deze challenge? Dat ik met mijn indoor workouts een effectieve bijdrage lever aan een outdoor doel. Daarnaast helpt het me om me over mijn angsten heen te zetten en me daaraan over te geven. Paragilden for example… hoog!

Daarnaast zijn kracht en conditie een combinatie die je tijdens het klimmen nodig hebt. Dat is dus dé reden dat ik per se mijn core, armen en benen wil trainen tijdens mijn (bodyweight) workouts en daarnaast tijdens het hardlopen mijn conditie wil opkrikken.

The North Face heeft me geholpen met trainen voor mijn hogere doel en dat is mede dankzij hun nieuwe trainingscollectie die je hier kunt vinden. De collectie ziet er tof uit, zit heerlijk en is ook nog eens super functioneel! 

Toen INTERSPORT mij vroeg om mee te gaan naar dit festival dacht ik ‘’oh shit, this is going to be a though one’’. Maar zoals ik al zei; uitdagingen ga ik never uit de weg. So…Swiss I’m coming for you!


WIN!
Zelf ben ik de laatste tijd super enthousiast geworden over outdoor sporten. Ben jij zelf ook aan het trainen voor een outdoor doel en kun je wel een training gebruiken van een echte professional, let dan eventjes op!

Wil jij samen met jouw sportbuddy een compleet verzorgde outdoor trainingsclinic bij de Vondelgym in Amsterdam winnen waar ik zelf ook aanwezig zal zijn? Inclusief lunch, klimworkshop en een complete nieuwe outfit van The North Face? Deel dan voor 20 september jouw trainingsfoto -of video op Instagram en laat ons weten voor welk outdoor doel jij traint. Oh, vergeet niet #trainmeemetintersport te gebruiken zodat we jouw foto of video kunnen vinden.

Doen, okay? Dit wil je namelijk niet missen en ik sta te popelen om jou te ontmoeten!

More info? Check www.intersport.nl/trainmee

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.