transformation jordi

 

 

 

 

 

 

Hoogstwaarschijnlijk weet je al wie ik ben. In het geheim postte ik mezelf op de Fit Dutchies Instagram, maar ik heb nooit gezegd dat ik de eigenaar ben. Waarom zou ik?

Ik begon de pagina om anderen te motiveren, niet om mezelf tentoon te stellen. Er ontstonden vragen over wie ik was, en of ik een persoonlijke pagina had. Ik vond het tijd worden om te onthullen wie ik ben.

Ik ben geen meisje, zoals jullie dachten. Ik kreeg vaak reacties als ‘Well done girl’, ‘Amazing recipe chick’ en ga zo maar door. Maar ik ben een jongen genaamd Jordi en ik begon mijn fitjourney twee jaar geleden.
Ik wilde de best mogelijke versie van mezelf worden. Ik sport al heel mijn leven op zijn minst vier keer per week, maar ik vergat de golden rule. Als je meer eet dan je lichaam nodig hebt, kom je aan in gewicht!  Daardoor was ik aangekomen maar dat kon ik nu gebruiken om spiermassa te winnen!

Ik had geen extreem overgewicht maar ik hield niet van de manier waarop ik eruit zag. Ik koos ervoor om dingen te veranderen. Was het moeilijk? Nee, ik weet zeker dat je het al eerder hebt gehoord: als je resultaten ziet, wordt het verslavend. En dat gebeurde. Je moet gewoon niet opgeven!

Mijn fit journey begon toen ik ongeveer 84 kilo woog. Ik ben 1.80m lang en op dat moment was ik 18 jaar oud. Je bent wat je eet, en ik besloot mijn voedingspatroon te veranderen. Ik wilde gezonder worden en het lichaam krijgen waar ik over droomde.

Ik trainde met een vriend en het werkte verslavend. Mensen zagen dat ik veranderde, maar ze bleven sceptisch. Ze vragen me waarom ik dit wilde en zeiden dat ik niet dik was. Maar ik deed dit voor mezelf, niet voor anderen!

De grootste fout die ik maakte was door gelijk te willen beginnen met het tillen van zware gewichten. Ik boekte daardoor weinig vooruitgang. Doe je oefeningen zo netjes mogelijk en denk eraan: kwaliteit boven kwantiteit. Ik zal je nooit zeggen dat ik op dieet ben, in mijn ogen heb ik namelijk mijn hele levensstijl veranderd. Veel mensen onderschatten hoe moeilijk het is om gezond te leven. Maar is het het waard? Ik voelde nooit iets wat in de buurt kwam van spijt.

Ik ben nog steeds 1,80m, al een tijdje 21 jaar en een paar weken geleden is mijn gewicht hetzelfde als toe nik begon. Maar, de foto’s bewijzen dat gewicht maar een nummer is. Bijna hetzelfde gewicht maar veel veranderingen. Ik dacht dat ik klaar was nadat ik bereikt had wat ik wilde, maar ik realiseer me nu dat je nooit klaar bent. Work that body people! Ik krijg meer energie van het fit zijn dan dat het me uiteindelijk kost. Dus, waarom niet!?

Dus na het lezen van dit verhaal, wat bijna op het dagboek van een 12-jarige lijkt, hoop ik dat je me een beetje beter kent en dat ik je inspireer om door te gaan met je fit journey.
Je bent in ieder geval goed op weg door de blogs op Fit Dutchies te lezen!

Let’s get fitter and do it together!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

12 Responses

 1. Mitch

  Goed bezig! Zo ben ik in november begonnen, met dezelfde redenen als jou en loop tegen dezelfde dingen aan. Maar inderdaad: once you see results, it becomes an addiction. Jouw verhaal en website is een goede motivatie om weer verder te gaan nu na m’n vakantie. Respect man!

  Reply
 2. Jip de Jongh

  He Jordi! Wat ontzettend leuk dit. Ik wist helemaal niet dat jij hier achter zat.
  Vind het altijd leuk om alle posts hier te lezen en doe er veel inspiratie door op.
  Groetjes

  Jip

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.