Het is zomer! Dat is wel ondertussen wel duidelijk. En zomer vraagt natuurlijk om salades! Al kan ik die eigenlijk altijd wel eten, maargoed. Tonijnsalade, wie is er niet gek op. Alleen jammer dat de meeste versies in de winkel niet zo gezond zijn en eigenlijk nog vrij weinig met echte tonijn te maken hebben. Daarom heb ik voor jullie deze gezondere variant. Zelf heb ik heel weinig zin om te koken met dit warme weer en dan is deze salade echt perfect, klaar in 10 minuutjes dus geen gezweet in de keuken;)

image

Wat heb je nodig voor 1 salade?

  • 100gr gesneden sperziebonen
  • 50gr huttenkase
  • 75gr tonijn uit blik (liefst op water)
  • 150gr ijsbergsla
  • 1 ei
  • Een halve appel en een kwart paprika
  • Wat komkommer en tomaatjes

Hoe te bereiden?
Nou, de basis lijkt me vanzelfsprekend. Sla en alle toppings in een bak doen kan iedereen toch;) De boontjes en het ei zijn gekookt wel het lekkerst dus daar begin je mee.

De tonijnsalade maak je van huttenkäse, appel, paprika en uiteraard de tonijn. Je begint met de huttenkäse en tonijn. Deze kun je eventueel ook nog blenderen zodat je een egaal papje krijgt maar dit heb ik zelf niet gedaan.

De paprika en halve appel snijd je in kleine stukjes en voeg je aan het tonijnmengsel toe. Breng dit nog even op smaak met wat peper en klaar is Kees! Makkelijk he!
Mocht je nu denken, huh geen dressing? Je tonijnsalade is eigenlijk al genoeg ‘dressing’ wanneer je deze door je sla roert. Maar mocht je nog extra dressing willen kun je bijvoorbeeld voor een frambozendressing gaan, dit maakt het nog wat frisser.

Eet smakelijk!

 

About The Author

Maartje Havermans

Gewichtsconsulente. Verloor zelf 23 kilo door gezond te eten en sporten. Wil iedereen ervan bewust maken dat gezond eten niet saai hoeft te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.