Hallo Fitdutchies! Mijn naam is Juliën en vanaf nu ga ik hier op fitdutchies.nl mijn recepten en food foto’s met jullie delen en hoe kan ik dit beter beginnen dan met iets dat van je beeldscherm knalt en ook nog eens heerlijk is? Precies. Daarom begin ik met het delen van dit receptje voor een knalroze rode bieten – tonijn ‘sandwich’ spread. Deze is heerlijk voor op een spelt cracker of een rijstwafel als lunch of gewoon lekker als een tussendoortje. Ook hoef je helemaal geen keuken prins of prinses te zijn voor dit recept want het is ook nog eens super gemakkelijk om te maken!

 

Rode biet Tonijn spread

 

Ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn stukken op water (uitlekgewicht 130g)
  • 200 gr rode biet
  • een beetje sap van de bietjes
  • 1 rode ui
  • 150 gr magere kwark
  • 1 theelepel zeewier/knoflook/sjalot peper melange
  • zeezout

Hoe maak je het?

Laten we beginnen met het beetgaar koken van de bietjes of als je iets minder tijd hebt gebruik dan voorverpakte en voorgekookte rode bietjes (ook helemaal niets mis mee). In de tussentijd dat je de bietjes laat afkoelen hak je de rode ui in fijne stukjes en doe die samen met de uitgelekte tonijn stukken in een kom. Voor het mengen van de magere kwark met de pepermelange en zeezout heb ik een andere kom gebruikt maar om het allemaal wat overzichtelijker te houden en iets minder afwas over te houden aan het einde van dit recept zou je dit ook meteen aan de kom met tonijn en ui toe kunnen voegen. Als je alles goed gemengd hebt snij je de helft van de bietjes in plakjes en de andere helft in fijne stukjes en voeg dit toe aan je mengsel. Roer nog eens goed door totdat je mengsel mooi roze wordt. Is dit niet helemaal het geval voeg dan wat sap van de bietjes toe totdat je de gewenste kleur hebt bereikt; and you’re done!

zeewierzout

Serveer het bijvoorbeeld zoals ik deed op een rijstwafel met wat groentekiemen en
eventueel wat extra zeezout naar smaak.

Eet smakelijk!

 

Tip: met niet goed, geld terug garantie!

fit dutchies banner fit methode

 

About The Author

Julien Amatkarijo

2015 was het jaar voor verandering. Sindsdien niet meer weg te slaan uit m'n keuken, het bos voor m'n hardloop rondjes en van achter m'n camera om al m'n creaties vast te leggen in de hoop mensen hiermee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.